AGDER: Det skriver den kristne dagsavisen Vårt Landi sin nettutgave.

– Det er vesentlig flere som takker nei til å bli bispekandidater enn de som takker ja. Spesielt er det mange kvinner som ikke ønsker å stå på lista, sier Tormod Stene-Hansen, stiftsdirektør i Agder og Telemark bispedømme til Vårt Land.

Den nye biskopen er den første som blir valgt av kirken selv, og ikke av regjeringen.

Fem kandidater

Fredag 7. september kl. 14.00 blir en liste med opp til fem nominerte kandidater presentert på en pressekonferanse på bispekontoret i Kristiansand. Dette skjer etter at bispedømmerådet har hatt sitt nominasjonsmøte samme dag.

– Vi er midt i arbeidet med å intervjue kandidatene, samt innhente referanser på dem, sier Stene-Hansen.

Sammen med bispedømmerådets leder Jan Olav Olsen og nestleder Karen Junker står Stene-Hansen for intervjuene med de aktuelle kandidatene.

Etter at bispedømmerådet har nominert kandidater, vil det bli anledning til en supplerende nominasjon. Det skjer i tilfelle ved at minst hundre stemmeberettigede fra minst tre ulike prostier går sammen om å nominere en alternativ kandidat. Fristen for supplerende nominasjon er satt til 28. september, skriver bispedømmet på sin nettside.

Når nominasjonen er ferdig, skal ulike kirkelige instanser og personer avgi stemme ved å føre opp tre av de nominerte kandidatene i prioritert rekkefølge.

Fristen for å stemme er 25. oktober.

Deretter skal bispedømmerådet og de sittende biskopene uttale seg. Dette må de ha gjort før 16. november.

I sitt møte 5. og 7. desember skal Kirkerådet ansatte ny biskop. Planen er at vedkommende skal være innsatt før Kirkemøtet, som starter i Kristiansand 11. april.