Pappa Musa har fulgt Erjona på modelljobber over hele verden. Bildene for Norwegian Rain er tatt i Grieghallen. Foto: Bent René Synnevåg

KRISTIANSAND: — Forholdet mellom far og datter er alltid spesielt, men dette er ekstra spesielt fordi han alltid reiser med henne når hun har bookinger i utlandet. Han har lagt opp livet etter henne, sier Alexander Helle, som er kreativ leder i Norwegian Rain.

Merket, som har sitt opphav i Bergen, valgte altså stjernemodellen Erjona Ala fra Vågbygd når de skulle vise fram sin nye kolleksjon i look-boken som lanseres til våren. På bildene har hun selskap av faren Musa Ala (44), som tidligere var fast ansatt som bussjåfør hos Nettbuss i Kristiansand.

Norwegian Rain fra Bergen valgte far og datter fra Kristiansand til å fronte sin nye kolleksjon. Foto: Bent René Synnevåg

— Det var jo litt uventet dette her, men det var veldig velkomment. Jeg har blitt kontaktet om reklameoppdrag tidligere, men ikke kunnet på grunn av at jeg har fulgt Erjona verden rundt, sier 44-åringen til VG.

Fantastisk resultat

Da datteren reiste ut i verden som modell ble faren fast følge, og måtte etter hvert bli tilkallingsvikar hos busselskapet. Etter å ha vært i kulissene på modelloppdrag over hele verden debuterer nå altså også Musa Ala fremfor kamera.

— Vi synes resultatet er fantastisk flott. Faren gled rett inn i rollen, forteller Helle.

Han legger til at det ble litt absurd for Erjona og plutselig henge over skulderen på faren, og at de derfor slet litt med å holde seg alvorlige i starten. Samtidig roser han henne for å være svært profesjonell.

Enorm erfaring

— Det merkes at hun har enorm erfaring til tross for at hun er så ung. De siste to årene har hun jobbet med designere over hele verden og hatt forsiden på Vogue, sier designeren.

Pappa Musa har fulgt Erjona på modelljobber over hele verden. Bildene for Norwegian Rain er tatt i Grieghallen. Foto: Bent René Synnevåg

Selv om det er første gang Norwegian Rain bruker en bussjåfør som modell utelukker ikke Helle at de vil gjøre det igjen. Det er nemlig ikke kjendisfaktor og image, men historien og personligheten menneske de vil ha fokus på.

— Faren har alltid vært med for å gi henne trygghet, men vi tok dem litt bort fra denne komfortsonen og ga dem en ny opplevelse. Da kan det skje mye spennende i øyeblikket, samtidig som det skinner gjennom at det er en trygghet mellom far og datter, forklarer Helle.

Ikke på Sørlandet

Foreløpig er det ingen butikker på Sørlandet som selger det funksjonelle regntøyet fra Norwegian Rain, og Helle legger ikke skjul på at de er på leting etter butikker som gir kundene en ekstra opplevelse.

Til nå selges klærne i 40 butikker i 12 land, og her henger de ofte side om side med anerkjente designermerker.

— Vi vil være på topp i verden, men samtidig selge til alle. Vi vil ikke være snobbete, men finne butikkene som klarer å formidle det vi formidler i plaggene. Vi håper vi har en form som passer alle typer mennesker og at klærne skal passe i sol eller regn.