FARSUND: Et enstemmig disiplinærutvalg mener Salvesen har overtrådt regler for god advokatskikk, skriver Farsunds Avis onsdag.

Punktet disiplinærutvalget mener Salvesen har brutt, er kravet om at en advokat i sitt virke skal opptre saklig og korrekt. Salvesen selv sier til Farsunds Avis at han er sterkt uenig i konklusjonen.

— Jeg mener jeg ikke har brutt god advokatskikk, og vil påklage utvalgets beslutning. Avgjørelsesgrunnlaget som Advokatforeningen har fått, har vist seg å være i snaueste laget. Derfor vil jeg sende inn mer utfyllende faktainformasjon i saken, sier Salvesen til avisa.

Sendte mail

Den kjente Farsund-advokaten og Frp-politikeren er klaget inn av en tidligere politiker, som ble dømt for seksuelle overgrep. Salvesen var bistandsadvokat for en av de fornærmede i saken. Disputten mellom de to oppsto da den overgrepsdømte sendte en e-post med en bildeserie til 25 mottakere på sin adresseliste, deriblant Salvesen.

Advokaten svarte på mailen med kopi til de andre mottakerne der han ba om å bli strøket fra lista over mailmottakere øyeblikkelig, og føyde til "Begrunnelsen skal du få om du ber om det", ifølge Farsunds Avis.

Den overgrepsdømte svarte beklagende. Senere samme dag sendte Salvesen nok en e-post, der han ba den overgrepsdømte holde seg unna det offentlige rom i fire-fem år, fordi de berørte i overgrepssaken helst ville slippe å se navnet hans i offentligheten. Også denne e-posten ble sendt i kopi til alle mottakerne av den første e-posten, skriver avisa.

Beskytter klient

Advokatforeningen mener formålet fra Salvesens side var å sverte den tidligere politikeren. Disiplinærutvalget påpeker samtidig at straffesaken mot den tidligere politikeren var rettskraftig avgjort og straffen var sonet. Salvesen mener han bare har beskyttet sin klient.

— Jeg vil beskytte mine klienter, og det vil jeg fortsette med, sier han til avisa, og mener e-posten var berettiget.

Kritikken fra Advokatforeningen innebærer en ripe i lakken for advokaten, men får ingen praktiske konsekvenser. Salvesen har vært klaget inn for utvalget tre ganger tidligere, men har da blitt frifunnet, skriver Farsunds Avis.