KRISTIANSAND: — Jeg meldte meg på for to måneder siden. Jeg var gjennom to intervjuer før jeg fikk beskjed om at jeg ble tatt ut som en av finalistene, sier Therese Belland.

27-åringen fra Lyngdal har lite modellerfaring, og fant selv Top Model Worldwide på nett. Etter at hun gikk videre i finalen tok hun kontakt med YES models & management i Mandal, for hjelp og sponsing.

Therese Belland vil blogge om veien fram til finalen i april. Foto: Kjetil Jøssang, Fotominner.net

— Det var helt tilfeldig at jeg fant konkurransen. Fra før har jeg bare hatt et par fotoshoots, men nå skal jeg gjennom et svært catwalkshow og trenger en del trening, forklarer Belland.

Bikini

Det er ikke bare modellgangen hun trenger trening i. Både hun og arrangøren mener at hun må trene masse fremover for å komme i fysisk form.

— Jeg skal gå i bikini på catwalken. Det er et show som går over flere timer, forteller tobarnsmoren.

Foreløpig er nærmere 40 jenter fra hele verden videre i konkurransen. Med sine 170 centimeter og 27 år er Belland både kortere og eldre enn de fleste modeller.

Imponerte

— Under intervjuet sa jeg til dem at jeg skal bevise at det går an å bli modell når man er 27 år og har født to barn. Det handler om å tro på seg selv, mener sørlendingen.

Hun sier at dette imponerte dommerne under det andre intervjuet, men legger til at hun selv ikke helt klarer å tro at hun er videre.

— Jeg er åpen for alt, og det kan være aktuelt å reise utenlands for å jobbe senere. Jeg tar alt som det kommer, men jeg har et stort konkurranseinstinkt, sier Belland.

Støtte

Hun har alltid drømt om å bli modell, men måtte prioritere annerledes da hun ble mor i ung alder. Den eldste datteren er nå åtte år, og mammaen sier hun er klar for å leve litt utenom det vanlige A4- livet.

— Selvfølgelig går jeg for å vinne. Jeg har fått masse god støtte på nett, og på et par dager var 700 innom bloggenmin, forteller småbarnsmoren.

Hele prosessen med utvelgelse har foregått via nett, og Farsund Avis skriver at det også er laget videoer av henne.

London

Til daglig jobber modellen som bedriftsrådgiver i firmaet Phonero og bor i Kristiansand med familien. I februar reiser hun trolig til London for å være med på lanseringen av konkurransen, mens finalen går av stabelen i byen i april.

— Hennes sponsor vil veilede og guide henne i catwalktrening, markedsføring, posering og ellers andre viktige ting for at Therese vil kunne representere Norge på sitt beste. Vi som sponsor er meget stolte og gleder oss masse til å følge Therese og vil være tilstedet under finalen, skriver Elisabeth Juel i YES i en pressemelding.