TINGVOLL / KRISTIANSAND: – Broren min gikk tur med hunden og møtte på otermora som gikk over en skogsvei med ungen i munnen. Hun slapp den ned og der ble det liggende en hel dag, forteller Ivar Bergem fra Tingvoll på Nordmøre, til fvn.no.

Det er en drøy måned siden mammaen mistet interessen for datteren og siden den tid har familien Bergem passet oteren. Da den vokste gjorde de også sitt for at oterjenta skulle få et permanent hjem.

– Jeg tok kontakt med Dyreparken og de var interessert, men måtte diskutere om de kunne ta den i mot. Det passet greit ettersom de hadde en hunn-oter som aldri hadde fått unger, sier Bergem.

(Les mer under bildet)

Tar inn dyr av og til

Det er ikke hver dag at parken tar inn ville dyr, men det skjer av og til.

– Hvis vi har arten og vurderer det slik at vi har plass, så kan vi gjøre det. Det er mange som ringer, men sjansen er ikke stor, sier leder av dyreavdelingen i parken, Rolf-Arne Ølberg, til fvn.no.

Turen fra Tingvoll til Kristiansand gikk med tog. Og oteren vakte stor oppsikt.

– Det var en artig tur! Nærmeste togstasjon er på Oppdal og da vi kom på toget vakte det mye oppstandelse. Nå har vi kommet både på tv og i avisa, forteller Bergem om turen.

Togpersonalet var heller ikke uberørt av krabatens skjebne og da de skulle bytte tog fikk de en helt spesiell hilsen:

– Vi ble ønsket god tur til Kristiansand over høytaleren, sier Bergem, som har tatt med seg familien og tilbringer tid i parken etter at oteren var overlatt i parkens kontroll.

Kan få trønderpartner

Fra før har parken tre otere. Og en av dem kan bli nordmøringens nye livsledsagerske,

– Vi fikk en oter fra Trøndelag for to år siden. Det er mest sannsynlig at vi setter den nye sammen med ham, røper Ølberg.

Nå må oteren være i karantene i én måned før den kan flytte inn til de andre oterne.

Rolf-Arne Ølberg i Dyreparken sammen med den nyankomne oteren. Foto: Ole Martin Buene. Foto: Ole Martin Buene