KRISTIANSAND: Politikeren fant sent lørdagskveld ut at han skulle ta seg en klatretur opp i masten på fullriggeren ”Dewaruci”.

— Jeg har klatret i alt mulig siden jeg var guttunge. Så fristelsen ble for stor. Jeg hadde hatt lyst til å klatre opp i flere dager, sier Vestøl og legger til at han hadde spurt en av de som holdt vakt før han la ut på klatreturen.

Foto: Arkivfoto

— Jeg hadde gitt tegn til han som holdt vakt på dekk, og han nikket tilbake. Men han gav vel kanskje ut en tillatelse han ikke var klarert til, sier en oppgitt Vestøl til Fædrelandsvennen.Det gikk ikke mange minuttene fra Vestøl hadde satt beina trygt på bakken til politiet var der og viste han bort fra området.

— Jeg ble ikke kjørt hjem, men reiste for egen maskin. Men dette skader jo verken folk eller eiendom, så jeg synes ikke det er så mye å skrive om, sier Vestøl.

Ubemerket

Klatreturen fant sted lørdagskveld, rett før fyrverkeriene over havna skulle sendes til himmels.

— Det var ikke så veldig mye folk i området, samtidig var det ganske mørkt, så jeg reknet med det skulle gå uanmerket hen, men slik gikk det ikke, sier Vestøl.

Og legger til:

— Jeg hadde nok ikke klatret om jeg visste det kom til å bli noe styr i media om det.

Politikeren forteller at han fra før har klatret i masten både på ”Sørlandet” og på ”Statsråd Lemkuhl”.

— Jeg liker veldig godt klatring, men det er selvsagt best i fjell. Fristelsen ble rett å slett for stor, sier han.

Ikke gøy

— Jeg skjønner jo godt at det var dumt i ettertid. Det er ikke en positiv måte å eksponere seg på. Så det er klart jeg skjønner at dette ikke var en god ide, sier bystyremedlemmet.

Han innrømmer også at det er uvanlig å se voksne folk klatre slik.

— Det er ikke så vanlig å se voksne klatre slik som dette, men jeg hadde virkelig ikke regnet med å bli kjent igjen. Samtidig er jeg så vant til å klatre at jeg ikke tenkte at det var noe galt i det, før jeg hørte roping nedenfra og det kom klatrende opp et par karer, sier Vestøl.