KRISTIANSAND: Uhellet skapte lange køer på E 39 i vestgående retning ut av Kristiansand sentrum. Flere bilister ble stående nærmere en time i kø.

— Det var en kjedekollisjon mellom fire biler. En bil bråstoppet, slik at den andre krasjet i den. Så forplantet det seg til de to andre bilene bak. To av bilene kunne kjøre fra stedet, mens de to andre må hentes av Falck. Det var den siste av bilene som fikk størst skade, sier politibetjent Morten Aansensen til fvn.no på stedet.

Hentet av bergingsbil

Kollisjonen skjedde i rushtrafikken like over klokken 16. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 16.12, men det gikk nærmere en time før opprydningsarbeidet var ferdig.

— Vi venter på Falck, men det tar tid, sa Aanensen til fvn.no klokken 16.45. ## Ingen skadet

Uhellet skjedde rett innenfor tunnelåpningen. Trafikken ble dirigert manuelt i ett felt forbi stedet, men køen strakk seg en periode helt til Oddernesbroa.

— Ingen personer kom til skade i kjedekollisjonen, men det ble straks mye kø, sier operasjonsleder Gunn Lieng ved Agder politidistrikt til fvn.no.

LANGE KØER: Kjedekollisjonen førte til lange køer i vestgående retning ut av Kristiansand sentrum. (Foto: Malin Helen Jørgensen) Foto: Malin Helen Jørgensen