MANDAL: – Vi merker det drar seg til, kommenterer politistasjonssjef Bjart Gabrielsen i Mandal.

På mandalspolitiets facebooksider fortelles det 30 prosent flere båtmotortyverier i Agder i år, sammenlignet med samme tid i 2010. Til nå er minst 40 stjålet.

– Forrige mandag beslagla tysk politi åtte båtmotorer på grensa mot Polen. Tre av dem viste seg å stamme fra Nodeviga i Kristiansand, nevner Gabrielsen.

Ikke bare de små motorene forsvinner fra båtplassene – flere «store» er også rapportert stjålet i år, opplyser politiet på nettsamfunnet.

– Meld fra

– Grunnen til at vi legger dette ut på Facebook, er at tyverier fra båtplassene har høy prioritet hos oss. Det gjelder for Mandal, og hos kollegene våre ellers i distriktet. Og det vil vi fortelle folk, sier Gabrielsen.

Nærmere bestemt ønsker politiet at dem som har utsyn mot båtplasser, melder fra til politiet om aktivitet de synes er «merkelig», fortsetter politistasjonssjefen.

– Stor frekkhet

– Det kan for eksempel være mistenkelige biler kveldstid. Men frekkheten er større enn fantasien – vi opplever tidvis båtmotortyverier midt på dagen. Bare i Mandal ble det stjålet 45 motorer i fjor, nevner han.

I sum er båtmotortyveriene på Sørlandet et betydelig samfunnsproblem, og en statistikk politiet ønsker å redusere, sier Gabrielsen.