KRISTIANSAND: Nå er den tyske statsborgeren hjemmehørende i Sandnes fratatt retten til å inneha førerkort og idømt 36 dagers fengselsstraff og en bot på 15.000 kroner i Dalane tingrett.

Det var på en hjemreise fra Tyskland med danskeferjen over Skagerrak den 25. april i år at 45-åringen drakk seg full på sprit og øl.

Ved ankomst i Kristiansand besluttet tyskeren å fortsette turen ufortrødent videre hjem med bil.

Gikk tom for bensin

Etter å ha tilbakelagt nærmere 140 kilometer fikk turen en brå stopp på E 39 ved Drangsdalen i Lund kommune da 45-åringens bil gikk tom for bensin.

Da 45-åringen fikk hjelp av forbipasserende til å skyve bilen ut av veibanen og ned i en grøft valgte de å kontakte politiet klokken 03 om natten. De mente mannen hadde kjørt i påvirket tilstand.

Tatt med 1,55 i promille

Da blodprøven ble tatt omkring halvannen time senere ca klokken 04.38 viste den en alkoholkonsentrasjon på 1,55 i promille.

I tillegg til å fyllekjøre hadde tyskeren heller ikke gyldig førerkort, da dette allerede var beslaglagt i forbindelse med en tidligere dom for promillekjøring.

Fikk retten til å reagere

I domsavsigelsen slår retten knallhardt ned på den trafikkrisikoen 45-åringen utgjorde da han fyllekjørte på en trafikkert strekning på nærmere 140 kilometer.

«Av hensyn til trafikksikkerheten til alle veifarende må det reageres strengt mot føring av motorvogn i alkoholpåvirket tilstand. Siktede har ført personbil med minst 1,55 promille alkohol i blodet, såkalt høypromille, over en meget lang kjørestrekning på E 39, som normalt er trafikkert til alle døgnets tider.»

45-åringen ble også idømt å betale saksomkostninger på 5000 kroner. Dommen var enstemmig.