GRIMSTAD: Natt til 17. mai 1995 ble en 21 år gammel gutt stukket ned og drept på Storesand. Natt til 17. mai 2007 var rundt 300 ungdommer samlet på Storesand, mange svært påvirker, mange svært unge. Politiet slet med å få kontroll over området. Slike hendelser har ført til at politiet i Grimstad nå er føre var og holder sammen med natteravnene og barnevernet et strengt vakthold på området. I tillegg vil de samme grupperinger være til stede ved stranden på Groos.

– Vi fører en nulltoleranse. Ingen alkohol på offentlig sted, og eventuell ungdom under 18 år må hjem før klokken er 22.00, sier politistasjonssjef ved Grimstad politikammer Rolf Groos. – Vi ønsker ikke ungdomsfyll på Storesand og friområdet på Groos. Derfor slår vi ned på alt og kjører en streng linje.

Fra de store tiltakene ble satt inn i 2008 har dette fungert bra, og i fjor var det nesten tomt på Storesand. Med store politistyrker til stede, sammen med andre voksne, blir ikke stedet spesielt attraktivt for russen og andre festglade ungdommer.

I tillegg til økt bemanning har man også et rusfritt arrangement i Fevik-parken for å holde ungdommen unna de store festplassene.