RYDDER: I Kvadraturen skal veier, fortau og busstopp åpnes etter det massive snøfallet før jul.
NOK PLASS: Til snøen som kom før jul.
Vidar Heggem i Posebyen har ryddet vekk all snø rundt bilen i Posebyen. - Det er gøy å skuffe, sier han.
RYDDES: 2. juledag skal Posebyen ryddes for snø. Da får kanskje dette skiltet litt mening igjen.
RYDDES: 2. juledag skal Posebyen ryddes for snø. Da får kanskje dette skiltet litt mening igjen.
RYDDES: 2. juledag skal Posebyen ryddes for snø. Varsel er sendt ut til beboerne om at de må flytte bilene. Ellers kan de bli tauet vekk.
GOD TILBUD: Ola Lones tok imot kommunens tilbud, og satte bilen i Tresse. - Et godt tilbud, sier han.
TRESSE: Kommunen har ryddet gratis parkeringsplass til bilister i Kvadraturen.
MÅKER FRAM BILEN: Ola Lones måker fram bilen fra Østre Strandgate, og flytter den til Tresse der kommunen har ryddet en gratis parkeringsplass for å få ryddet bygatene.

KRISTIANSAND: Brøytemannskapene har jobbet på høygir med det enorme snøfallet som kom i helga. Julaften ble Tresse ryddet for å gjøre plass til bilene i Kvadraturen, slik at gatene kunne ryddes for snø.

— Første juledag har vi ute 24 enheter, forteller vakthavende oppsynsmann Øyvind Markussen i ingeniørvesenet i kommunen.

— Vi har prøvd å gå over de fleste veiene i boligstrøkene. Samtidig forsøker vi å skrape vekk den løse snøen som kommer med smeltingen. Temperaturen er med oss, og vi kommer ned til bar asfalt.

Tømmer Posebyen

— Nå planlegger vi rydding av Posebyen 2. juledag. Der er det smekkfullt. Det er ikke plass til mer snø. Vi har problemer med å få lagt snøen greit. Nå har vi sendt ut varsel om brøyting på sms til de som bor i området, om at de må flytte bilene sine. For eksempel til Tresse som vi har åpnet opp med gratis parkeringsplasser, sier Markussen som har snøfres og lastebiler klar til operasjonen.

— Hva med bilene som blir stående igjen?- Hvis de står i veien, blir de tauet vekk. Ellers får de bare snø ned, sier Markussen.

Frykter flom

— Letter regnet og mildværet oppgaven deres?

— Vi ser om vi kan trappe litt ned nå, ikke minst i forhold til dem som har brøytet mange timer. Men når mildværet slår inn og regnet kommer, kan vi få problemer med sluk som går tett med snø. Det kan bli et problem. Da må vi i så fall rundt med metalldetektor og grave dem fram og få laget renner slik at det ikke flommer over, sier Markussen.