KRISTIANSAND: Det fremgår av fengslingskjennelsen fra Kristiansand tingrett at den siktede 19-åringen var oppbrakt over at den ansatte på Midnigth Cafe hadde hatt kontakt med kjæresten hans. Et par dager i forveien hadde han vært innom kafelokalene og kikket seg rundt, samtidig som han spurte når 21-åringen kom på jobb.

Kom med kniv

Lørdag kveld kom 19-åringen til stedet utstyrt med en kniv. Ifølge fengslinskjennelsen gikk han cirka klokka 23.10 inn bak bardisken og tok tak rundt hodet og halsen til den ansatte på utestedet. 21-åringen fikk bøyd seg ned, men skal ha merket at han ble knivstukket i halsen. Mannen ble påført en dyp flenge på tre centimeter som ble sydd med ni sting etter at han ble brakt til sykehuset.

Andre ansatte på Midnight fikk overmannet 19-åringen, lagt ham i bakken og tilkalt politiet.

Den siktede 19-åringen, som ifølge hans forsvarer Per Holter Andersen er ustraffet tidligere, har nektet straffskyld. Han mener at knivstikkingen skal ha skjedd i selvforsvar.

"Skulle tatt ham mer"

Det fremgår av fengslingskjennelsen at den siktede skal ha sagt at han "hadde tatt ham for raskt inne på stedet", og at "jeg skulle tatt ham mer". Den siktede skal selv ifølge fengslingskjennelsen ha sagt at han skulle eller burde ha drept 21-åringen.

"Retten har kommet til at det foreligger skjellig grunn til mistanke om at siktede forsøkte å drepe fornærmede slik som beskrevet i siktelsen, og at det også foreligger skjellig grunn til mistanke om at dette skjedde etter forutgående overveielser. Fornærmedes skader på haken, sammenholdt med opplysningene om at fornærmede bøyde seg, understøtter etter rettens vurdering at kniven var rettet mot fornærmedes hals, og at det foreligger et drapsforsøk.

"Fast forbrytersk forsett"

At siktede dager i forkant oppsøkte utestedet, og forhørte seg om når fornærmede skulle på jobb, for så å ta med seg kniv til stedet, viser etter rettens vurdering at det foreligger skjellig grunn til mistanke om at siktede hadde et fast forbrytersk forsett og at handlingen er begått som et resultat av en overveid handling og ikke som et utslag av en impulshandling", skriver retten, som viser til straffebestemmelsen om overlagt drap.

"At siktede forkalrte at han traff der hvor han siktet, og at han ble truet med kniv av fornærmede, endrer ikke rettens vurdering av at det foreligger skjellig grunn til mistanke".

Den 19 år gamle siktede mannen fra Kristiansand er for tiden uten arbeid. Han skal være tidligere ustraffet.

19åringen er varetektsfengslet i fire uker.