KRISTIANSAND: I løpet av det siste året har 16-åringen utført tyverier fra to biler. Han har i tillegg stjålet tre biler og kjørt disse med promille. Promillen ved den ene anledningen var 0,62. Det mest alvorlige forholdet, var da han sparket en polititjenestekvinne i korsryggen. Dette skjedde samme natt som han utførte tyveri fra to biler i Kristiansand. Han nektet i tillegg å oppgi navn og bopel da politiet forlangte dette av han.

Gutten var 15 år da disse handlingene fant sted. Siktede er ikke tidligere domfelt og gav en uforbeholden tilståelse i retten.

Påtalemyndighetene foreslo en betinget dom på 75 dager, samt en bot på 5.000 kroner. I tillegg ønsket de at følgende krav ble stilt den siktede.

  • Han skal ikke bruke alkohol eller andre berusende eller bedøvende midler.

  • Han skal følge opp videregående skole på best mulig måte. Dersom han dropper ut av skolen og blir jobbsøker, skal han følge opp de betingelser som arbeidsgiver stiller.

  • Han skal også inngå og oppfylle avtale om å delta i "Overgangsteam" sammen med Konfliktrådet i Agder.

Retten tok dette til følge og dømte han til 75 dagers betinget fengsel med nevnte særskilte krav. Dommen har en prøvetid på to år.

Han må også betale 3.000 kroner til statskassa og får tre års sperrefrist før han kan ta førerkort.