MANDAL: Avisen Lindesnes melder i dag at Frp kan komme til å foreslå Åse Lill Kimestad som ordfører i Mandal på konstitueringsmøtet 20. oktober.

— Dette er ikke hevn i det hele tatt. Det handler om at vi må ta velgerne på alvor. Ap gikk opp fra åtte til ni representanter ved valget og er kommunens andre største parti. Det er jo ett argument, sier forhandlingsleder Harald Øyslebø (Frp) til avisen.

Øyslebø begrunner dette med at velgerne ikke har fått ordføreren de ville ha, nemlig hans egen partifelle og sittende ordfører Alf Gottfred Møll.

Kimestad, som var Mandal-ordfører i forrige periode og nå er rektor på Vågsbygd videregående skole, sier at nyheten kommer sent, og at partiet allerede har skrevet avtale med de andre partiene.

— Dette setter oss i en kinkig situasjon. Jeg føler jeg ikke vil ha byens tillit om jeg bryter avtalen som allerede er gjort, sier hun til Lindesnes.

Det var Miljøpartiet de grønnes Uwe Bongsted som for to uker siden ble tungen på vektskåla for Tore Askildsen (KrF) som ordfører. Før det hadde KrF brutt samarbeidet de tidligere har hatt med Frp, og gikk i stedet til Arbeiderpartiet. Venstre og SV stilte seg også bak Askildsen. Senterpartiet og Høyre støtter Frp, noe som gjorde at Ap-koalisjonen fikk én stemmes overvekt med Bongsted på laget.

Se partifordelingen i bystyret her.