ARENDAL: På en ekstraordinær generalforsamling i kveld ble Ulltveit-Moe valgt til styreleder i selskapet. Før aksjonærene gav sin tilslutning til det nye styret, sa han tydelig ifra om hva han mente at måtte til for å berge selskapet som sliter med høy gjeld og fartøy med tekniske problemer.

— Etter mitt syn er egenkapital tapt, og det er ingen tvil om at det må nye penger inn. Men jeg har stor tro på et restrukturert Sevan, sa Ulltveit-Moe.

Friske penger

Han vil bruke de kommende ukene for å få obligasjonseiere til å skrive ned gjelden i selskapet.

— Gjelden må skrives ned og det må inn friske penger, sa Jens Ulltveit-Moe.

Må inn 200 millioner kroner

Til Fædrelandsvennen sier Ulltveit-Moe at det må inn 200 millioner kroner i selskapet. Hvor mye gjelden må reduseres med, vil han ikke gi noe eksakt tall på.

Strategien er uansett å gjøre aksjen mer attraktiv. Det vil Ulltveit-Moe oppnå ved å redusere gjelden. Får han ikke til det, kan resultatet bli konkurs.

— Her er det snakk om uker, ikke måneder for å redde selskapet. Jeg tror ikke jeg får en kjedelig sommer, sa Jens Ulltveit-Moe før den ekstraordinære generalforsamlingen valgte ham til styreleder.

Lovende

Sevan Marines grunder, Arne Smedal, fortsetter i selskapets styre. Styret vil jobbe knallhardt for å få nedskrevet gjelden og få inn mer penger.

— Vi har dårlig tid. Selskapets likviditet er svært dårlig, sier han til Fædrelandsvennen.

Jens Ulltveit-Moe sa til generalforsamlingen at han var full av beundring for Sevan Marines teknologi.

— Jeg har sett på Sevan i en årrekke, men det har vært for dyrt. Men det forandret seg jo i slutten av mai, sa Ulltveit-Moe.

Han kjøpte fem prosent av aksjene da selskapet stupte på børsen.

— Det er eventyrlig det Sevan driver med. Det er kunnskapsindustri på toppnivå, sa Ulltveit-Moe.