Kristiansand: Mannen skulle egentlig vært i retten i går tiltalt for legemskrenkelser mot samboeren. Han skulle ifølge tiltalen ha slått, sparket og tatt kvelertak på kvinnen i november i fjor.

I mellomtiden dukket det opp en ny voldssak fra søndag, noe som førte til at straffesaken ble utsatt inntil videre.

Søndag skal han ha slått, sparket og dunket hodet til samboeren. I tillegg skal han ha dratt henne i håret slik at det til slutt endte opp med et kutt i hodet og bevisstløshet.

Samtidig skal det ha kommet drapstrusler.

Siktelsen og den opprinnelige tiltalen mot 39-åringen omfatter også narkotikabruk, narkotikaoppbevaring, og ulovlig besittelse av våpen og ammunisjon.

Under fengslingsmøtet ble det opplyst at både siktede og hans samboer hadde fått plass på avrusningsinstitusjon fra 19. juni, og at begge skulle møtt der den dagen den siste voldsepisoden fant sted. I rettsmøtet kom det videre fram at mannen skal ha fått plass på en behandlingsinstitusjon fra 5. september.

Tingretten fant at det var nødvendig å fengsle mannen på grunn av faren for bevisforspillelse. Retten har også lagt vekt på at mannen er domfelt 13 ganger i perioden fra 1988 til 2011, og at det også er fare for gjentakelse av nye straffbare handlinger.