KRISTIANSAND: Politiet mener at studenten har en «uforklarlig» inntekt på minst 450.000 kroner i en periode fra 2003 fram til 2009. – Beløpet er beregnet av økonomispesialistene i politiet, og i den endelige sum er det tatt med mange sikkerhetsmarginer til gunst for 42-åringen, sier politiadvokat Folke Åmlid til fvn.no.

15. august møter studenten i retten. Det er avsatt fire dager til straffesaken mot ham, som også omfatter grove narkotikaforbrytelser.

Narkobeslag

1. desember 2009 ble mannen pågrepet av politiet. Da ble det beslaglagt 350 gram metamfetamin som har en omsetningsverdi på gateplan på cirka 150.000 kroner. Samtidig fant politiet 47 extacytabletter.

3. november 2010 ble mannen igjen arrestert. Da ble det funnet ni gram metamfetamin, 159 gram hasj og 401 tabletter av typen diazepam, som er et narkotisk preparat.

3. februar i år pågrep politiet igjen studenten. Da var han i besittelse av 129 gram metamfetamin.

Det er gjort beslag av verdigjenstander i studentleiligheten mannen disponerte.

– Vi mener at han har disponert over verdigjenstander som han ikke har tilegnet seg på lovlig måte, fremholder politiadvokat Åmlid.

Lån og svart lønn

Den tiltalte studenten har for det meste erkjent de narkotikaforbrytelsene han er tiltalt for, men nekter for å tiltalen om grovt heleri på til sammen nesten en halv million kroner. Han har fortalt politiet at han har tjent masse penger på å jobbe svart som DJ, og at han har lånt penger av navngitte personer.

Mannen ble i 2004 dømt til tre års ubetinget fengsel for grove helerier.