Kristiansand: – Jeg så veldig masse røyk et stykke unna og ble nysgjerrig på om det kunne være brann. Derfor slo jeg opp fvn.no. Jeg fant ikke noe om en eventuell brann, men jeg oppdaget etterlysningen av en sølvgrå BMW 520. 50 meter fra huset vårt har det stått en slik bil i to uker, noe kona mi har bemerket. Da jeg sjekket registreringsnummeret var dette den etterlyste bilen, sier Kurt Inge Langenes.

Bilen som ble stjålet for to uker siden fra Pramveien i Voiebyen i Vågsbygd har vært sporløst borte for eieren. Han har trålet alle tenkelige og utenkelige veier og steder både i Vågsbygd og Søgne uten resultat.

– Mannen som er mistenkt for å ha stjålet bilen, har til vane å gå inn i uløste dører, ta bilnøklene og deretter bilen. Det skjedde også i dette tilfellet. Han mistenkes i denne omgang for fire slike tyverier. Tre av bilene kom til rette, men BMW-en var som sunket i jorda, inntil midt på dagen i dag, forteller overbetjent Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon.

Kurt Inge Langenes bor i Kossevigheiveien i Søgne, og det var på en parkeringsplass like ved boligen hans at bilen sto parkert på en plass forbeholdt hytteeierne i området.

– Vi har lurt litt på denne bilen. Svaret kom i dag, forteller Langenes.

Han ringte politiet og varslet om funnet, og i går ettermiddag ble bilen tauet inn for å gjennomgå kriminaltekniske undersøkelser.

Den 30 år gamle iraneren, som mistenkes for å ha stjålet bilen, sier at verdigjenstander som lå i BMW-en ble brakt inn i hans leilighet av en som kom på besøk. Han benekter å ha stjålet bilen.

Iraneren ble i 2009 mistenkt for å ha stjålet bilnøkler fra ulåste hus og deretter 18 biler. Han ble dømt for fem av tyveriene. Iraneren har en spesiell forkjærlighet for BMW-er.