KRISTIANSAND: Hensikten var å skape blest om seilsporten. Tre søndager på rad har Christianssands Seilforening arrangert søndagsregattaen Vel Blåst — og lagt den så kloss opp til land som mulig.

Ikke noe annet enn smil var å se fra kristiansandere på søndagstur, fastslår arrangør og seiler-ildsjel Morten Bragdø i vertsklubben.

— Før var det vanlig å legge arrangementene lenger til havs. Nå har vi seilt tett langs bryggene. Folk har kunnet heie med i gangfart fra land. Det har vært en kjempesuksess!

Han våknet i morges opp til strålende søndagsvær i Kristiansand. Vel kunne vinden vært bedre, men den rakk til å holde 9 race på den siste av treningssamlingene. Båtene - optimistjoller, E-joller og enkelte andre klasser - la turen fra enden av piren på gjestehavna, inn mot festningen, og opp langs flytebrygga.

Noe nytt

— Det har vært veldig gøy å prøve noe nytt - jeg tror vi hadde 40-50 som heiet med ute på piren. For oss gir dette en helt ny drive, sier Bragdø.

Det hjalp også at regattaen, sammenlignet med «vanlige» kappseilaser, var kortet ned til å vare mellom klokka 11 og 15. Slik kunne familiene som hadde deltager med bruke helga til mer enn seiling.

I dag var de minste båtene og de yngste seilerne i stort flertall. Langt de fleste deltagerne var mellom 9 og 17 år, og fikk underveis tett oppfølging av trenerne. 22 seilere fra Kristiansand, Søgne og Arendal var med - omtrent samme antall som på de to forrige søndagene.

Gir mer smak

Med oppslutningen regattaen har hatt fra seilere og publikum tre høstlige søndager, gleder Bragdø seg til varmere tider:

— Tenk til våren - og i juni - Da legger vi oss opp til Bystranda.