ARENDAL: Pedersen ønsker ikke å kommentere saken, og henviser til ledelsen ved Arendal politistasjon. Men han bekrefter overfor Fædrelandsvennen at politiet driver drapsetterforskning.

— Vi etterforsker saken som et drap, sier Pedersen.

Utsatt for grov voldDet var i går kveld at 42 år gamle Steinar Gjeruldsen ble funnet drept i sitt hjem på Nævisdal i Arendal. Politiet omtalte tidlig dødsfallet som mistenkelig.

Etter det Fædrelandsvennen forstår kunne politiet raskt konkludere med at 42-åringen var utsatt for et drap. Funn på stedet tydet på at Gjeruldsen var utsatt for grov vold.

Kvinnen på dette bildet ble pågrepet i en væpnet politiaksjon i Froland i natt. Foto: Ernest Boswarva

Området ble raskt sperret av og krimteknikere ankom åstedet. Det ble satt opp et telt utenfor for å skjerme områder som politiet mener er av betydning for etterforskningen.Politiet har så langt pågrepet fire personer i saken.

En 40 år gammel mann ble pågrepet på Stoa i natt. Etter det Fædrelandsvennen forstår skal 40-åringen være svært sentral i etterforskingen.

Tre tatt i Froland

Det er i tillegg pågrepet en 47 år gammel mann på en adresse på Mjåvatn i Froland i natt. På stedet ble det også pågrepet to kvinner på henholdsvis 43 år og 29 år.

— Alle er siktet for drap eller medvirkning til drap, bekrefter politiadvokat Geir Magne Søfteland overfor Fædrelandsvennen.

Gjeruldsen ble trolig drept torsdag kveld, men politiet er litt usikre på tidspunktet.

Kjenninger av politiet

Den drepte 42-åringen er en kjenning av politiet. Også de to pågrepne har tidligere vært i politiets søkelys.

Etter det Fædrelandsvennen forstår kan drapet dreie seg om et oppgjør i Arendals narkotikamiljø.

Drapet skjedde i dette huset. Foto: Ernest Boswarva

Politiet jobber nå med å kartlegge konflikten som har vært mellom partene i forkant av drapet.Foreløpig er de fire pågrepne siktet for forsettlig drap. Politiet oppgave vil nå være å få på det rene om drapet var planlagt. I så fall vil siktelsen bli utvidet til overlagt drap.

Kripos bistår

Agder politidistrikt har bedt Kripos om bistand i etterforskningen. Tre teknikere er sendt fra Oslo og vil bistå agderpolitiet med å gjøre tekniske undersøkelser på åstedet.

Det er i tillegg samlet sammen store ressurser i Arendal for å etterforske drapssaken.

— Vi vil ta stilling til eventuell fengsling av de fire på mandag, sier Søfteland.

Ingen av dem er foreløpig avhørt, men vil bli avhørt etter hvert.