KRISTIANSAND: – I år setter vi ny rekord i antall utstillere, uten tvil. Dette blir en folkefest, sier Per Tønnessen, messegeneral for Kristiansand Båtmesse.

POPULÆR

I helga skal 170 båter vises frem i Kristiansand gjestehavn, 130 flunkende nye båter og rundt 40 bruktbåter. Rundt 60 forhandlere, på vann og på land, er i sving i dag og i morgen.

– Vi har ikke telleapparater, men i fjor var det trolig mellom 15 og 18.000 besøkende på Kristiansand båtmesse. Vi håper på 15-20.000 i år, sier Tønnessen, som er båtmessegeneral på tolvte året.

ALT PÅ DUGNAD

– Gleder du deg?

– Båtmessa er som en baby for meg. Vi gjør alt på dugnad. Jeg har jobbet for fullt i seks måneder for å få dette til, sier Tønnesen, som er hektisk opptatt med å organisere arrangementet:

– Sukkerspinn. Nei, vi har allerede en sukkerspinnselger på messeområdet. Vi trenger ikke to!

– Øy, kan noen hjelpe til med den bobilen der borte!

Klokken 12.15 i går, før messa i det hele tatt var i gang, var den første båten solgt.

FRA SVERIGE: Olle Karlsson, fra Borås i Sverige, har kommet til Kristiansand båtmesse for å selge sko og klær. Båtmessegeneral Per Tønnessen rettleder svensken fra «operasjonssentralen»; sin egen bil. FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Foto: Tormod Flem Vegge

HESTEKREFTER

Pressesjef Tom Nordby forteller at et av trekkplastrene på båtmessa er et fartsvidunder med 1385 hestekrefter. På det raskeste kan den 33 fots store båten være oppe i 95 knop.

– Vi har også mange aktiviteter for barn; hoppeslott, leker og underholdning, fortsetter Nordby. Det er gratis inngang på messa.

– Hvorfor er messa gratis?

–Vi ønsker å lage et arrangement som ikke koster noe. Da kommer det også mer folk. Vi har så mye velvilje i næringslivet, så vi ønsker å gi noe tilbake, sier Nordby.

Overskuddet fra båtmessa går til Kiwanis Club.

– Vi er en humanitær organisasjon som hjelper barn som ikke har vært så heldige i livet, sier pressesjefenen. I fjor ble overskuddet i overkant av 125.000 kroner etter båtmessa. I år blir forhåpentligvis overskuddet enda større.