GRIMSTAD: — Jeg synes det ville vært helt galt å si at 319.000 kroner er greit for å sette seg så klart utover de grensene som ligger der og de tillatelsene som er gitt, i et område hvor jeg ville forvente at man skulle være spesielt aktsom. Jeg synes det er rett å stå på at her skal det tilbakeføres, sier ordfører Hans Antonsen til Agderposten.

Det var i vinter at det ble kjent at Igland Bygg hadde oppført et kompleks delvis inn på kommunens tomt. Ifølge avisen skal en platting i bakkant gå nær fem meter inn på kommunal tomt, mens et takutspring går i overkant av tre meter inn på kommunens tomt.

Kommunen har bedt utbygger om å fjerne de delene av bygget som går inn på kommunens tomt, men det har ikke skjedd. Igland bygg har imidlertid engasjert advokat Lars Th. Rodvelt.

Han ber i et brev til kommunen om at partene kan komme fram til en minnelig løsning. Igland bygg har lagt 319.000 kroner på bordet.

Ved hjelp av advokatfirmaet Hjort har kommunen kommet til at utbygger må tilbakeføre kommunens del til opprinnelig stand, hvis ikke blir det søksmål.

– Fra vår side er dette en viktig sak for å synliggjøre at eiendomskrenkelse ikke aksepteres generelt, og på Kirkeheia spesielt, sier kommunalsjef for teknisk sektor, Åge Løsnesløkken, til Agderposten.

— Beslutningen om å gå til søksmål tar vi en ny runde på hvis det ikke løser seg. Det kan jo løse seg ved at tiltakshaver og advokaten innser alvoret og tar de tiltakene vi ber om, sa Antonsen under formannskapets møte.

Arkitekt Sverre Halvorsen skal ha forklart at han misforstod grensene da bygget ble tegnet, og at han byttet tomtegrensen med grensen for boligformål.