KRISTIANSAND: Dermed blir det ingen bygging i området. Totalt ble 23 skogsområder i Norge vedtatt fredet. Blant de andre områdene som ble fredet er Vardeheia naturreservat i Åmli kommune.

— Skogvern er et viktig tiltak for å sikre norsk naturmangfold. Norge har stor variasjon av skogtyper, også skogtyper som er internasjonalt sjeldne. Vernevedtaket er derfor viktig for å sikre truede arter og naturtyper i norsk skognatur, skriver miljø- og utviklingsminister Erik Solheim i en pressemelding.

Jubler over fredning

Leder for Naturvernforbundet i Kristiansand, Marte Rostvåg Ulltveit-Moe, stråler over avgjørelsen.

— Det er kjempeflott og årets julegave til byen. Det er et nydelig turområde som nå ikke skal bli kjøpesenter eller parkeringsplass, men fortsatt være et rikt og variert terreng, sier Rostvåg Ulltveit-Moe.

Hun gleder seg over at både folk, grevlinger og hakkespettene fortsatt skal få ha nytte av området. Naturvernområdet har jobbet for verning av området i over ett år. Grunneierne har jobbet mye lengre.

Avstod 1500 dekar

Forslaget om en asfaltert sykkelvei gjennom området og bro over Drangsvannet, ble før sommeren enstemmig avvist av politikerne. Fire grunneiere har avstått rundt 1500 dekar skog på sørsiden av E18 mellom Rona og Sørlandsparken.

— Vi har håpt og håpt, men man får ikke beskjed om hva som skal opp i statsråd før møtet er ferdig. Nå gikk det i boks og det er kjempeflott, sier Rostvåg Ulltveit-Moe.