Har du bilder eller video fra Superspeed i dag? Send til tips@fvn.no.

KRISTIANSAND: Color Line har kansellert alle avganger med Superspeed onsdag på grunn av høye bølger og for mye vind i Skagerrak.

Danskeferja forlot Kristiansand klokken 08, men måtte snu halvveis.

— Været var mye verre enn det meldingene viste. Det var helt uaktuelt å gå inn i Hirtshals. Dermed måtte vi bare snu, sier linjedirektør Odd Grønberg i Color Line til fvn.no.

Kansellerer

Ifølge linjedirektøren var det ti meter høye bølger da ferja snudde like før klokken 10. Mens bølgene stod på fra vest måtte Superspeed gå nordover mot Grimstad for å komme seg i le.

— Ferja gikk opp i le, og går nå sakte og rolig langs kysten til Kristiansand. Når bølgene kommer fra den kanten, er det best å komme seg i le, sa Grønberg til fvn.no klokken 12. Ferja ankom Kristiansand litt over klokken 14. Følg skipstrafikken live

— Det var en riktig vurdering å komme seg til land igjen. Superspeed blir liggende i Kristiansand resten av dagen. Med de meldingene vi har, kommer vi oss ikke ut i dag, sier Grønberg.

Det betyr at avgangen fra Kristiansand klokken 16.30 er kansellert, samt avgangene fra Hirtshals klokken 12.15 og 20.45. ## - Vil ikke gamble

Vind fra nord gjør det vanligvis vanskelig for danskeferja å manøvrere forbi moloen i Hirtshals. Onsdag kom vinden fra sørvest, men var imidlertid så kraftig at Color Line ikke ville ta sjansen på å legge til kai.

— Det er på grensen i Hirtshals, men ikke noe vi vil gamble på. Vi kunne kanskje kommet oss inn til kai, men da hadde vi blitt liggende der. Da ville vi ikke vært i posisjon til morgenavgangen fra Kristiansand torsdag. Det ville ikke vært bedre det, sier Grønberg, som håper at Superspeed skal gå som normalt torsdag.

— Med det været som er meldt i morgen, skal det gå bra, sier han.

- TV'er faller ned fra veggen

Også Fjord Lines MS «Bergensfjord» ble overrasket av uværet på vei fra Hirtshals til Risavika i Stavanger i natt, ifølge bt.no.

Onsdag formiddag lå ferja utenfor Egersund. Anita Kvamme, Selma Brit Fosse og Else Kvamsdal fra Hordaland hadde da vært ombord i «Bergensfjord» i 21 timer.

— Det er helt forferdelig. Alt flyr. TV'er faller ned fra veggene, stoler stikker av og vi må holde på glass og kopper. I røykesalongen i natt var alt knust, sier Anita Kvamme til bt.no.

En passasjer skal ha forstuet armen da et oppbevaringsskap traff henne da hun sov på lugaren.

— Det er ikke unormalt at det går ut over tallerkener og den type ting når det er stor sjø, sier administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjord Line til bt.no.

Direktøren medgir at de ble overrasket av uværet.

— Prognosene da vi la ut fra Hirtshals sa at vi skulle komme frem til Stavanger før været ble ille, men så har det kommet fortere enn forventet, sier han.