SØGNE: Rådmannen står onsdag formiddag i Søgne omsorgssenter og legger fram budsjett for 2013, samt økonomiplan for kommunen fram til 2016. På tross av sterke politiske signaler klarer ikke rådmannen å legge fram et budsjett der eiendomsskatten reduseres.

Som kjent gikk både Høyre og Frp til valg på at eiendomsskatten skal reduseres. Etter at ordfører Åse Severinsen (H) har fått sett på budsjettforslaget begynner arbeidet med å nå valgløftene.

— Jeg har lyttet til politiske prioriteringer i budsjettarbeidet. Hvis jeg skulle lagt fram et budsjett uavhengig av dette, hadde budsjettet for 2013 vært strammere, sier rådmannen.

Han legger fram et budsjett med en inntektsside på 638 millioner kroner, og når alle penger er fordelt er det fem millioner kroner igjen. Da har administrasjonen altså lagt inn 20 millioner kroner årlig i inntekter fra eiendommer i kommunen.

Søgne kommune havnet i 2012 på 39. plass i Kommune-NM, og kommunen har en god og ordnet økonomi. Samlet har man 171 millioner kroner på fond, men disposisjonsfondet er noe lavt, på i underkant av 25 millioner kroner.