GRIMSTAD: — Jeg kan bekrefte at hun i avhør med politiet i dag erkjenner straffskyld etter siktelsen, sier hennes advokat Odd Holck-Steen til Fædrelandsvennen. Datteren er siktet for forsettelig drap på sin far og drapsforsøk på sin mor.

Hun har sittet i avhør med politiet i Kristiansand i over to timer torsdag ettermiddag.

Forsvarer Odd Holck-Steen sier videre til Fædrelandsvennen hans klient har vist stor samarbeidsvilje med politiet, og sagt seg villig til nye avhør.

Motivet avklart

— I avhøret har hun forklart årsaken til at hun gjorde det hun gjorde, sier Holck-Steen, som ikke ønsker å nærmere inn på dette. Heller ikke om det er forhold som er av nyere eller eldre dato.

Politiet ønsker ikke å kommentere avhøret eller motivet nærmere ennå.

Kriminalsjef LeifWilhelmLøvik ved Grimstad politistasjon sier kvinnens psykiske helse rutinemessig vil bli vurdert, men at hun nå sitter fengslet hos politiet i Kristiansand.

Hun skal fremstilles for varetektsfengsling fredag.

Pågrepet ved butikken

Politiet gikk fra dør til dør for å avhøre naboer ved åstedet i Grimstad. Foto: Kristin Ellefsen

Politiet bekrefter at den siktede kvinnen sier hun samme dag hadde kjøpt kniven hun skal ha brukt mot foreldrene sine på kvelden.Kniven ble senere funnet i hekken ved åstedet. Men politistasjonssjef Terje Gundersen i Grimstad sier det må nærmere undersøkelser till for å få bekreftet at kniven som er funnet er drapsvåpenet.

Kvinnen selv ble pågrepet ved Joker-butikken i Holvik, noen få hundre meter fra drapsstedet.

Ifølge politistasjonssjefen skjedde pågripelsen etter at politiet hadde søkt i området. Pågripelsen skjedde uten noen form for dramatikk.

Sønnen var ikke hjemme

Den siktede kvinnens sønn bodde til daglig hos sine besteforeldre på Østerhus i Grimstad. Fra naboer får Fædrelandsvennen beskrevet et nært og godt forhold mellom barnebarn og bestefaren.

Fra familien får Fædrelandsvennen opplyst at sønnen ikke var hjemme da bestefaren ble drept og bestemoren måtte løpe til naboene for hjelp.

Ringte etter ambulanse

Politiadvokat Per Thorbjørnsen og politistasjonssjef i Grimstad Terje Gundersen. Foto: Kristin Ellefsen

Fædrelandsvennen får forklart at den skadede moren på 75 år løp over til nabofruen. Der forklarte hun hva som var skjedd.Politistasjonssjef Terje Gundersen forteller naboen ringte etter ambulanse til den alvorlig skadede kvinnen, og at AMK deretter varslet politiet om slåssing, grov vold og at personer var påført alvorlige skader.

I avhør natt til torsdag skal naboene ha fortalt politiet hva den 75 år gamle moren fortalte før ambulansen kom.

Datteren skal ha nektet å forklare seg natt til torsdag.

Ikke mulig

Fædrelandsvennen har torsdag møtt og snakket med venner av og naboer til familien. Uten unntak sier samtlige at drapet på faren og drapsforsøket på moren er totalt ubegripelig.

— Som lyn fra klar himmel, er beskrivelsen som brukes oftest.

Vennene beskriver datteren som en god venninne. beskjeden, ressurssterk og engasjert. Hun skal nettopp ha avsluttet utdannelsen sin ved Universitetet i Agder, og ha flyttet til Kristiansand der hun har bosatt seg og fått jobb.

Ingen Fædrelandsvennen har intervjuet er kjent med at det skulle være problemer mellom datteren og foreldrene.

Ingen av dem som har vært i kontakt med henne nylig, som Fædrelandsvennen har snakket med, har merket noe som kunne tilsi problemer.