MANDAL: Samtidig går årets kulturpris til Audun Torgeir Håbesland (88).

– Prisene går til to flotte personer som gjør mye bra for Mandal, sier ordfører Tore Askildsen.

Ståle Endre sørger for at Mandal sentrum er ren. For noen uker siden hadde vi en reportasje med ham. Og da skrev vi at han er utstyrt med plukkeredskap og feiekost, og spesiallaget bruskasseholder når han feier seg gjennom sentrum.

Samler flasker

– Det er penger i flasker. I sommer har jeg fått for over 1100 kroner i tomflasker, og pengene setter jeg inn i banken rett der borte, kunne han fortelle.

Og Patricia Helleren, leder for Mandal Handel— og serviceforening, skryter veldig av ham. Foreningen sørger for at Ståle får noen kroner i lønn.– Vi har aldri hatt så rent sentrum, sier hun.

– Ståle Endre er en flott rollemodell for unge og eldre, et eksempel til etterfølgelse. Jeg er stolt over at han bærer Mandal kommunes arbeidsantrekk, sier Askildsen.

Enestående videoprosjekt

Håbesland får kulturprisen for et helt enestående videoprosjekt gjennom mange år i Mandal.

– Han har vært til stede og filmet ved en rekke store begivenheter i byen. Det har etter hvert blitt en kulturskatt i Mandal, sier Askildsen.

Askidlsen nevner opptak fra rivingen av Stål og tau, rivingen hoppbakken i Budokka og Båtservice, opparbeidelse av hagen i Andorsengården, Mandal kommunes pris-overrekkelser, kikkert-overrekkelsen på Hobdeheia og nybygget på Uranienborg og krigsseilernes arrangementer i Kleven.

Bør overta

Han mener kommunen bør komme til en avtale med Håbesland om å overta hans samling av filmer/DVDer som berører kommunen.

– Samlingen bør også sees i sammenheng med senere forskning og historieskriving om Mandal, sier ordføreren.

Prisene blir delt ut i desember.