KVINESDAL: — Jeg gleder meg til oppgaven, samtidig som jeg er ydmyk. Dette er en av de største virksomhetene på Sørlandet, sier Camilla Bruno Dunsæd til Fædrelandsvennen.

Sikre kilder sier til Fædrelandsvennen at valgkomiteen i Helse Sør-Øst torsdag legger fram sin innstilling på ny styreleder i Sørlandets sykehus. Bruno Dunsæd bekrefter overfor Fædrelandsvennen at hun er tilbudt vervet som ny styreleder, og har takket ja.

Rådmann

STYRELEDER: Rådmannen i Kvinesdal, Camilla Bruno Dunsæd, begynner fredag som styreleder ved Sørlandet sykehus. Foto: Torbjørn Witzøe

46-åringen er i dag rådmann i Kvinesdal kommune og har vært med i sykehusstyret siden 2005, der hun gikk rett inn som nestleder.For to uker siden ble kjent at Peder Olsen fjernes som styreleder ved Sørlandet sykehus. Avgjørelsen kom etter at det er blitt stilt spørsmål ved at ansatte i Helse Sør— Øst også er styreledere i andre sykehus.

Bruno Dunsæd forsikrer om at hun ikke er engasjert i andre sykehus.

Hun ble tilbud stillingen før helga. I et møte med styreleder i Helse Sør-Øst, Per Anders Oksum, i Oslo tirsdag, stilte hun seg til disposisjon.

Vil være samlende

— Jeg ønsker å være en styreleder som sørger for at sykehuset kan utvikle seg positivt framover. Jeg ønsker å være samlende så vi kan jobbe godt sammen på alle lokasjonene i landsdelen. Dessuten ønsker jeg å videreføre fokuset på pasientsikkerhet, sier Camilla Bruno Dunsæd til Fædrelandsvennen.

— Avgått styreleder Peder Olsen var konsensusorientert, vil du følge samme linje?- Ja, jeg tror jo at desto mer styret blir enige om felles mål, jo bedre er det. Men det må være rom for uenighet og jeg vil akseptere mindretall og flertall dersom full enighet ikke oppstår.

— Striden mellom sykehusene i Arendal og Kristiansand er fortsatt så betent at den beskrives som kritisk for driften av sykehuset. Hvordan vil du nærme deg den utfordringen?

— Jeg håper jeg kan være samlende og vil støtte direktøren i det arbeidet som pågår for at vi skal kunne gi pasientene det beste tilbudet. Jeg håper det ikke blir fullt så mye uro som det har vært, sier Bruno Dunsæd.

Får med seg Skisland

— Hva gruer du deg til?

— Jeg kan ikke si at jeg gruer meg til så mye. Men erfaring fra andre steder viser at det kan dukke opp ting som er ganske alvorlige. Jeg håper vi styrer unna det. Sørlandet sykehus har fått orden på økonomien og veldig mye går veldig bra. Det er et viktig perspektiv å holde fast ved, sier Bruno Dunsæd.

— Hva er din styrke som styreleder?

— Jeg er ærlig, ryddig og strukturert. Jeg er god til å holde oversikt og se helheten. Dessuten mener jeg at jeg er god til å samarbeide.

Sikre kilder opplyser til Fædrelandsvennen at Bruno Dunsæd som nestleder får med seg tidligere ordfører i Kristiansand og Start-direktør, Jan Oddvar Skisland. Han er i dag fakultetsdirektør ved Universitetet i Agder og vanlig medlem i sykehusstyret.

— Det blir veldig flott å få Skisland inn som nestleder. Jeg samarbeider godt med ham og er sikker på at han blir en god nestleder, sier den 46 år gamle trebarnsmoren.

Ny person inn i styret

Skisland selv sier han tar nestledervervet som en spennende utfordring.

— Nå har jeg sittet i styret i tre år og kan gjerne engasjere meg mer. Dessuten blir det en mye mer spennende arbeidssituasjon i styret nå som vi ikke er bundet opp med en styreleder fra Helse Sør-Øst. Selv om Peder Olsen har gjort en god jobb, sier Skisland.

Med Bruno Dunsæd og Skislands opprykk, blir det en ledig plass i sykehusstyret. Fædrelandsvennen vet at valgkomiteen i Helse Sør-Øst vil at denne plassen skal besettes av en person som har særlig kompetanse innen pasientsikkerhet og kvalitet.