OSLO: – Jeg fant den i garasjen før jeg dro, kan du tenke deg noe bedre måte å markere oss på, sier en opprømt Søgne-ordfører Solveig Kjelland Larsen, etter at hun fikk Arbeiderpartiets landsmøte til å le da hun stilte med gul veivesenvest i talen.

Den bar Søgnes kommunevåpen samt symbolet for null drepte og varig skadede.

Talen holdt hun under integreringsdebatten, hvor utenriksminister Jonas Gahr Støre innledet om Arbeiderpartiets politikk for et inkluderende samfunn.

Men både Kjelland Larsen og andre delegater var opptatt av andre forhold. Søgnes ordfører var mer opptatt av å integrere Stavanger og Kristiansand.

– Fra 1995 til 2010 har 70 mennesker mistet livet på E39 gjennom Vest-Agder. Veien er bindeleddet mellom bygd og by, og firefelt fra Kristiansand må inn i neste Nasjonale transportplan. Jeg forventer at vi skal komme trygt fram, slik er det ikke i dag, sa Kjelland Larsen.

– Mens andre drømmer om jernbane, drømmer du om vei?

– Jeg drømmer om at vi raskt skal kunne forflytte oss mellom Kristiansand og Stavanger. Tenk om vi kunne bo i Flekkefjord, og så velge å jobbe i Kristiansand eller Stavanger, det ville vært flott, sier Kjelland Larsen.