BIRKENES: — Dette er fryktelig moro. Vi har jo hele tiden tenkt miljø. Men nå har vi fått systemer for å dokumentere hvor bra vi er på miljøtenkingen vår, sier Frank Sagstuen på Røyland Gård fem kilometer fra Engesland sentrum.

Miljøfyrtårn-diplomet var det ordfører Arild Espegren som delte ut. Han kom til Røyland Gård med en busslast eldre, som fikk overvære overrekkelsen på gården.

— Denne bedriften er virkelig spennende, sa en imponert ordfører, som fikk servert kjøttkaker av elg på låven sammen med de 50 andre gjestene.

Røyland Gård er også blitt en av 38 særegne kurs- og konferansesteder i Norge. Den nye kjeden har fått navnet Håndplukket SA og bak står Innovasjon Norge. Frank Sagstuen er godt fornøyd med å bli håndplukket.

— Vi har hatt fokus på miljø siden vi startet opp og vi legger stor vekt på å leve av naturen og med naturen. Vi leverer opplevelse, flott natur og kortreist mat og vi produserer mat vi selger på gårdsbutikken. Vi driver så absolutt et særegent sted, sier Sagstuen og legger til.

— Vi er også stolte av å være en av bedriftene i Arena Usus og at region Kristiansand mener vi er topp fem blant attraksjoner innenfor kurs og konferanse i vår region.

Røyland Gård drives av Frank Sagstuen, kona Marit og deres to barn. For ett år siden åpnet gårdsbedriften et aktivitetsanlegget høydeparken, som i år er blitt dobbelt så stort.

— Vi har flere planer, men nå er det kanskje snart på tide at yngre krefter overtar. Det er 32 år siden Marit og jeg begynte å bygge opp stedet og leve ut drømmen vår, sier Frank Sagstuen.