BAMBLE: Fire personer ble brakt med ambulanse til Sykehuset Telemark etter en frontkollisjon på E 18 ved Dørdal i Bamble fredag. Ytterligere fem personer måtte til sjekk ved legevakten etter ulykken, ifølge politiet.

— Føreren i den ene bilen har uttalt at han sovnet. Vi antar det var årsaken til ulykken, sier operasjonsleder Terje Traaholt ved Telemark politidistrikt til fvn.no.

Sneiet bobil

Mannen, som kjørte en Audi A6 med to passasjerer, kom nordfra. Ifølge politiet skal han først ha sneiet en møtende bobil, før Audien frontkolliderte med en Toyota Rav.

De tre personene i Audien, samt en person fra Toyotaen, ble brakt til sykehus. Tilstanden deres er foreløpig uklar. Ytterligere én person som satt i Toyotaen ble brakt til legevakt.

Bobilen, hvor det satt en familie med to voksne og to barn, havnet utfor veien etter å ha blitt truffet av den møtende bilen, ifølge Varden. Familien er bosatt i Akland i Risør.

— Paret og de to barna ser ut til å ha sluppet fra ulykken med skrekken, men skulle innom legevakt for sjekk, sier operasjonsleder Traaholt.

E 18 stengt

Alle de tre bilene fikk så store skader at de måtte taues bort fra stedet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 11.15. Det oppstod lange køer i begge retninger på E 18 etter kollisjonen.

— Veien ble åpnet klokken 12.26. Trafikken skal nå gå som normalt, opplyste Traaholt i 14.30-tiden.