VENNESLA: Den 26 år gamle mannen fra Vennesla hadde ifølge politiet fått med seg to bekjente og stukket av med bilen som stod ved et gammelt militærlager på Hægeland i Vennesla.

Men turen lørdag formiddag ble ikke spesielt lang. De tre ble sittende fast og måtte be om hjelp for å få løs bilen.

Det de ikke visste, var at mannen de spurte om hjelp var bilens eier. Han fikk tak i sin sønn som kom med traktor. Den brukte han til å sperre veien. 26-åringen som nå er mistenkt for biltyveri, skjønte etter hvert at han var avslørt.

Stakk av

I kveld ligger 26-åringen på Sørlandet sykehus Kristiansand etter å ha blitt funnet sterkt nedkjølt av politi og letemannskap.

Han stakk nemlig til skogs da han skjønte at det var bileieren han hadde truffet på. Snøen skal ha nådd ham til livet da han la i vei inn over skogen.

Da bileieren kontaktet politiet, bestemte de seg for å ta opp jakten etter 26-åringen. Først og fremst fordi de var bekymret for hva som ville skje med mannen som ikke var kledd for en natt ute i snøen.

Leteaksjon

Lokalbefolkningen stilte med snøscooter og firehjuling under leteaksjonen. På den måten klarte politiet å ta seg fram i den dype snøen.

Mannen som politiet mener står bak tyveriet ble til slutt funnet ved 16.00-tida i ettermiddag. Da hadde han kavet rundt i snøen i rundt fire timer. Snøen nådde ham til over beltespennen.

— Etter vår vurdering var han svært medtatt og forkommen da han ble funnet, sier operasjonsleder Frank Solås.

26-åringen ble sendt til Sørlandet sykehus Kristiansand. De to som var med under tyveriet skal ha forklart politiet at de ikke visste at det var et tyveri de var med på. De ble trodd av politiet og sluppet etter å ha forklart seg.