EIGERSUND: Det er Torbjørn Flikka, 36 år, som er savnet etter at en brøytebil ble tatt av ras og kjørte utfor i Gyavatnet i Eigersund kommune søndag, ifølge Aftenbladet.no.

Flikka kommer fra Flekkefjord og er bosatt på Moi sammen med kone og to barn.

— Foreløpig er det for tidlig å gi noen kommentarer om det som har skjedd eller vil skje videre, sier Helge Dyseth, som er engasjert som pressekontakt for Omdal Transport og Kolo Veidekke etter brøytebil-ulykken på fylkesvei 42 i Gyadalen.

Antatt omkommet

Redningsaksjonen ble avsluttet natt til mandag klokken 00.20. — Mandag klokken 11.20 ble det besluttet at søket går over til søk etter antatt omkommet person, sier operasjonsleder Egil Karlsen ved Rogaland politidistrikt.

Ulykken etterforskes av politiet. Det er opprettet sak og det vil rutinemessig bli tatt avhør av vitner. Kriminalteknikere vil i dag foreta en foreløpig åstedsbefaring.

Søket kan ikke starte før området er klarert. Søket vil sannsynligvis skje med en såkalt ROV, en fjernstyrt undervannsfarkost, eller dykkere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAVNET: 36 år gamle Torbjørn Flikka er savnet etter raset ved Gyavatnet søndag.

Det er geologens vurdering som avgjør når arbeidet med å finne den antatt omkomne brøytebilsjåføren kan komme i gang. Man antar at sjåføren befant seg i kjøretøyet da ulykken skjedde. Gyavatnet er opp til 160 meter dypt.

Sør for tunnelen

— Raset har gått i et bekkefar 6-700 meter sør for rassikringstunnelen ved Gyvatn, sier Frøytlog.

Raset var så stort at brøytebilen fulgte med ut på svært dypt vann. Samme sted skal det ha gått et mindre ras for åtte-ti år siden uten at noen ble skadet.

Fylkesvei 45 i Hunnedalsveien mellom Rogaland og Sirdal er fortsatt stengt på grunn av rasfare. Det samme er fylkesvei 42 mellom Helleland og Tonstad, samt snarveien fra Bjørnestad i Sirdal via Hovsherad til Moi.

— Det er heller ikke tilrådelig å kjøre med større biler om Viraksveien fra Tonstad til Sira og så ut på E 39. Derfor skilter vi fortsatt omkjøring fra Tonstad til Sandvatn i Gyland, og videre ned til E 39 på Flikka, sier produksjonsleder Fred Johnny Wikøren i Statens vegvesen med oppsyn for blant annet Sirdal.

Pårørende informert

De pårørende ble informert ved 22-tiden søndag kveld.

Hele natt til mandag var det vakthold på fylkesvei 42, for å hindre at bilister kjører inn i rasområdet. Et Sea King-helikopter, politi og dykkere fra brannvesenet satte sent søndag kveld i gang søk etter den savnede brøytebilsjåføren i området ved Gyavatnet mellom Tonstad i Sirdal og Helleland i Eigersund.

Etter det Aftenbladet forstår var det brøytebilens GPS som ledet letemannskapene til dette området, etter at kolleger ikke hadde oppnådd kontakt med bilen.

Avslutning av søk begrunnes med stor farepotensial for mannskapene i rasområdet. Kort tid etter at mannskapene var trukket ut av området ble et mindre ras, bestående av is og stein, utløst.