KRISTIANSAND: Det er spesielt på småveier i boligstrøkene at nattens regn har skapt problemer. Her er veiene såpeglatte. Nattens regnvær på islagte veier har vært en svært dårlig kombinasjon,

— Den varslede flommen har ikke skapt så mange problemer for oss. Problemet er veiene. Her er det fryktelig glatt, advarer Kai Lindal, oppsynsmann i ingeniørvesenet i Kristiansand kommune.

Fra kl. 11.00 søndag formiddag har alt tilgjengelig materiell blitt satt i sving for å strø veiene.

NATTARBEID: Ingeniørvesenet og NCC jobbet på spreng i hele natt for å holde vannet unna. I dag starter jobben med å strø islagte veier. Her fra Grim der veimannskapet jobbet i hele natt. FOYO: KJETIL REITE

Oversvømt

Mannskap fra ingeniørvesenet har i natt også jobbet for å hindre at veier skulle bli oversvømt. Det samme har NCC som har ansvar for veivedlikeholdet på stamveiene fra Mandal og frem til fylkesgrensa.

— Det er alltid krevende når været skifter så raskt. Det har vært mye vann i veiene, men vi har jobbet hardt og klart å få unna det meste, sier Jan Inge Frigstad, driftsleder i NCC.

Han kan bekrefte at det ikke akkurat ble noen flom, selv om NVE advarte mot det. Men søndag formiddag var det fremdeles problemer med vann over enkelte veier, blant annet på Mosby.

Foto: Kjetil Reite

Glatt

Både på gangfelt og på kommunale veier vil det være glatt ut over dagen. Fortsetter mildværet vil grusen fra strøbilene kun virke i en avgrenset periode.

— Nå strør vi det meste som er av veier, men hvis det fortsatt blir mildt, går sandkornene ned i isen, forklarer Kai Lindal.

DYPT: Her, i området Dreggveien/Kystveien i Randesund i Kristiansand, må biler ta i bruk busslomma for å komme forbi vannet. Foto: Sondre Zachariassen.