BYKLE: — Vanligvis når det er sol og flotte forhold, fyker skadestatistikken rett oppover. Så med det været vi har hatt og ganske mye mennesker, er jeg overrasket over at det ikke har vært flere skader. Jeg hadde ventet mer, sier Torger Leidal, leder for skipatruljen ved Hovden alpinsenter til fvn.no.

Se videoer fra Hovden lørdag:

Drømmedag i fjellet

Bli med ned bakkene

Når fvn.no snakker med ham utpå ettermiddagen lørdag, har han registrert tre skader i helgen - ingen av alvorlig karakter. Siden åpningen 9. desember har det totalt vært åtte skader, opplyser han.

— Det har vært fire skader i løyper som er sikret og preparerte, og fire skader utenfor preparerte og sikrede områder, sier Leidal, og karakteriserer også disse som "småskader".

— Det har vært litt slåtte, vridde knær. Det var en vi mistenkte kragebrudd for, og ellers var det en som fikk et slag i nakken, sier han.

Skipatruljen består av fem faste ansatte, som tar seg av skader ved alpinsenteret. Røde Kors hjelper til under mange helger i vintersesongen, men det gjelder gjerne skader uti langrennsløypene. Røde Kors åpner sesongen på Hovden 2. juledag.