KRISTIANSAND: Selv om den ene politikeren etter den andre klaget sin nød, valgte kommunalutvalget tirsdag å utvide med 18 plasser for enslige bostedsløse menn – til sammen 33 på én og samme brakkeadresse i Kongsgårdbukta.

— Administrasjonen må nå jobbe aktivt for å finne en permanent løsning. Med 33 boliger på ett sted får vi en gettofisering, og det er det ingen som vil ha i sitt nabolag, mente Jørgen Kristiansen, KrFs gruppeleder.

Behovet er prekært, og tomtealternativene få, derfor valgte politikerne å etterkomme helse- og sosialdirektørens anmodning. Under forutsetning at det jobbes iherdig med å finne en løsning.

— Vi kan ikke være bekjent av brakkene i Ægirs vei, det er ikke et verdig tilbud. Disse menneskene er også byens innbyggere, sa ordfører Per Sigurd Sørensen (H).

Tilbudet i Ægirsvei åpnet i november 2005, og har ifølge kommunen vært vellykket, «bortsett fra noen innkjøringsproblemer og noen uheldige enkeltepisoder». Brakkebyen er bemannet med to personer på dag, to på kveld og ambulerende nattevakt.

Per januar var det registrert 65 bostedsløse, som benytter Natthjemmet, campingplasser, hoteller og andre overnattingssteder, samt venner og bekjente.