KRISTIANSAND: Klokka 07.50 oppdaget innehaver Rolf Tore Eide at inngangsdøra i butikken hans var knust og at knuste øl-flasker var knust og spredt utover utenfor butikken.

– Det gikk ikke an å kjøre fram til butikken. Det lå tett i tett med knust glass og inngangsdøra var knust. Utenfor stod en russebil. Det er vanvittig hvor mye glass som var knust, forteller Eide.

Eieren av russebilen ble sjekket og representanter for russestyret for Kristiansand katedralskole Gimle (KKG) ble kontaktet.

– Jeg håper jo at russen er voksne nok til å ta ansvar for skadene, sier Eide.

Skadene med å bytte glassrute og feie opp glasset er kalkulert til om lag 6000 kroner.

En representant fra russestyret ved KKG var i formiddag utenfor butikken for å se på hærverket. Overfor fvn.no ønsker han ikke å bli intervjuet, men sier at russestyret skal ha et møte for å vurdere situasjonen. Han fremholder videre at resten av russestyret er alt for opptatte i hele dag til å kommentere hendelsen.

Ved to anledninger i dag har politiet vært på stedet.

— Klokka 07.47 ble det om et knust vindu på Europris. Det var gitter på innsiden, slik at ingen har vært inne. Det kommer anmeldelse, opplyser operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Senere på morgenen kontaktet politiet kommunen på vegne av innehaver for å få til opprydning på stedet.

Har du bilder av hærverket? Tips oss på tips@fvn.no eller som mms til 03811