Den drapstiltalte Bjørn Stuverød ba retten frikjenne ham, og løslate ham fra varetekt.

— Jeg er ikke lenger psykotisk. Jeg vil hjem for å hjelpe pappa på gården. Hadde jeg fått legehjelp i tide hadde alt dette blitt unngått, sa Stuverød da han leste opp fra et manus han hadde meg seg i retten.

Stuverød var sterkt opptatt av at han tidligere var blitt dømt for forhold som han var uskuldig i. – Det er begått tre justismord mot meg, og nå er noen i ferd med å begå et nytt justismord, sa den tiltalte. Han henvendte seg til dommerne med betegnelsen «ærede rett» og omtalte sine foreldre stort sett på fornavn.

Stuverød fortalte retten om en vanskelig oppvekst, men at han nå var en glad og positiv bonde. Selv mente den tiltalte at han har full kontroll over sin egen tilværelse.

– Jeg vet når jeg blir psykotisk, og derfor kan jeg forhindre dette. Jeg trenger bare tilstrekkelig med søvn, sa tiltalte, der han snufset seg gjennom sin forklaring og opplesning. Han beskyldte også hyttenaboer for å ha bidratt til å utløse psykosen, ved at disse hadde fått provosert ham over lang tid.

– Når noen plager meg slik naboene har gjort får jeg søvnproblemer som utløser psykosen. Jeg kommer aldri til å få psykose igjen. Det er hyttenaboene som på en måte er ansvarlig for drapet på Berit ved at de utløste psykosen hos meg. Nå er jeg helt frisk igjen. Skulle jeg få søvnproblemer igjen, kommer jeg til å ta det meget alvorlig. Det garanterer seg. Det er ikke min skyld at jeg ble syk. Det er hyttenaboenes skyld.