MANDAL: — Det har vært en vanskelig tid for verftet mens vi i samarbeid med leverandøren av turbinene har lett etter løsningene. Nå håper vi å ha funnet ut hva som er feilen, sier Umoe Mandal-direktør Peter Klemsdal.

Den første MTB-båten skulle vært levert for to år siden, men flere tekniske problemer har utsatt det hele. Særlig har de siste problemene med kraftige vibrasjoner rundt turbinene i motoren vært vanskelige. Disse ble oppdaget i fjor sommer.

Da mente man at det var oljelekkasjer som gjorde at turbinene ikke fungerte og som gjorde at båtene ikke kunne gå for full fart. – Vi mener nå å løse problemet ved å bygge om akslingen i båtene noe. Dette arbeidet håper vi å være i gang med i februar/mars, sier Klemsdal.

Dersom det så ikke oppstår flere problemer, vil de seks båtene bli fortløpende levert til Sjøforsvaret i sommer. De ligger ellers ferdig ved verftet, det er kun reparasjonene av turbinene som gjenstår.

— Med bukta fullt av båter har det naturligvis skapt problemer for oss i arbeidet med å skaffe oss andre oppdrag, sier Klemsdal.

Han opplyser at 24 av verftet 100 operatører for øyeblikket er permitterte.