Kristiansand: Mannen er nå dømt til ubetinget fengsel i 75 dager. Retten fant ikke å kunne fravike rettspraksis på området og ville derfor ikke dømme 43-åringen til samfunnsstraff.

Domstolen, med tingrettsdommer Per Olaf Resdalen samt meddommerne Rita Strandmyr og Håkon Frank Bergan, har funnet den tiltalte skyldig i manglende regnskapsføring fra mannen startet sitt firma i november 2005 frem til konkurs i desember tre år senere. Retten har også funnet ham skyldig i manglende levering av omsetningsoppgaver for moms, og manglende innlevering av selvangivelser i tre år.

Den 43 år gamle domfelte har forklart retten at han betraktes momsen han innkrevde og brukte som midlertidige lån til seg selv som skulle tilbakebetales. I løpet av de tre årene mannen drev firma, krevde han inn 435.000 kroner i moms som ikke ble vidererapportert.

Retten har i forbindelse med vurderingen av saken også lagt vekt på i formildende retning at den domfelte oppbevarte alle bilag slik at det i ettertid ikke var problematisk å rekonstruere omsetningen i selskapet og danne seg et bilde av driften.