KRISTIANSAND: — Flyttelasset kom på fredag. Nå gleder vi oss til å komme på plass, forteller musikeren og låtskriveren Askil Holm (33) til Fædrelandsvennen.

I januar giftet Namsos-gutten seg med Tine Gjestland Holm (29) fra Kristiansand. Sammen har de en datter.

Paret har kjøpt en del av en gammel villa fra 1906 i Materialstykket på Grim. De betalte 3,1 millioner, noen som ifølge VG var 800.000 kroner under takst.

Ikke mer gitarsamarbeid

Holm har bodd ti år i Oslo, og det var i hovedstaden musikkarrieren også startet.

Askil Holm. Foto: Scanpix

I 2006 innledet Holm, Kurt Nilsen, Espen Lind, Alejandro Fuentes et musikalsk samarbeid. De mener selv de ble feilaktig beskrevet som de nye gitarkameratene. Deres versjon av sangen «Hallelujah» ble kåret til årets hit under Spellemannsprisen samme år.

— Nå bor du og Fuentes i samme by. Blir det et nytt samarbeid?

— Nei, men vi kommer til å ta en kaffe når vi møtes.

Bedre klima enn i Namsos

Grunnen til at familien Holm valgte Kristiansand var for å komme nærmere familien. Beslutningen om å flytte ble tatt i vinter.

— Vi begynte å kikke etter et nytt sted å bo utenfor Oslo, og i Kristiansand så vi at boligmarkedet begynte å endre seg. Det ble kjøpers marked. I tillegg er vi i nærheten av konas familie.

— Du er fra rockebyen Namsos. Var ikke det aktuelt?

— Nei. Valget vårt handler en del om klima også. Kristiansand er en veldig fin by og har kanskje det beste rytmiske miljøet i landet. I tillegg kjenner jeg mange fra musikkmiljøet her i byen. Jeg har spilt sammen med blant andre Stein Roger Sordal og Helene Bøksle, sier Askil Holm.

Skryter av musikkmiljøet

Holm har de siste årene jobbet mye med låtskriving og norske tekster. Han er blant annet engasjert gjennom Den kulturelle skolesekken og har reist rundt på mange skoler og satt låtskriving på timeplanen.

— Og nå vil du engasjere deg i musikkmiljøet i Kristiansand fremover?

— Det tenker jeg er helt naturlig, for Kristiansand har et bra musikkmiljø. Og så blir det nok å besøke noen skoler her også, sier den 33-år gamle musikeren fra sitt nye hjem på Grim.