ARENDAL: Trafikken på lokaltogene mellom Arendal og Nelaug har gått ned med 8,4 prosent i løpet av årets fire først måneder sammenlignet med samme periode i fjor. Det er den største nedgangen på en strekning i landet viser tall offentliggjort av NSB.

— Uønsket nedgang

Totalt har 13 600 passasjerer reist på strekningen i løpet av årets fire første måneder. Den gjennomsnittlige punktligheten på strekningen var 87 prosent.

— Den prosentvise nedgangen fra 2012 er uønsket fra vår side. Det er derfor viktig for oss at kundene på Arendalsbanen er fornøyd med leveransen vår og ønsker å fortsette å ta toget. Vi kommer til å ta dette med oss videre i forbedringsarbeidet vårt, skriver kommunikasjonsrådgiver for NSB persontog, Liv Eggebø i en e-post til Fædrelandsvennen.

Uendret på Sørlandsbanen

Tall fra NSB viser at 263 000 passasjerer har reist med Sørlandsbanen mellom Oslo og Stavanger i løpet av årets første fire måneder. Det er likt sammenlignet med samme periode i fjor.

Den gjennomsnittlige punktligheten på strekningen var på 88 prosent.

— Det har vært stor satsing på Østlandet på grunn av etterspørsel og behov, i tillegg til satsing på infrastruktur. Derfor ser vi en stor økning i trafikken på Østlandet, en oppgang som også forklarer en vesentlig del av den sterke økning NSB har generelt i første tertial. Vi har jobbet med å bedre tilbudet på Sørlandsbanen, som vi vil fortsette med. Dette fordi vi ønsker å kunne gi kundene våre på både Sørlands- og Arendalsbanen et best mulig togtilbud, skriver Eggebø.

Stor passasjervekst på landsbasis

På landsbasis har NSB opplevd rekordstor passasjerøkning i samme periode. 14 av 19 strekninger har vekst, og totalt sju prosent flere tok toget sammenlignet med samme periode i fjor.