KRISTIANSAND: — Noen forstår at vi kommer, mens andre er mer opptatt av å snakke i telefonen og høre på musikk, sier brannmester Tor Eriksen ved Kristiansand brannstasjon.

TRYKK PÅ BILDET I TOPPEN AV SAKEN OG SE HVOR ILLE DET ER Å KJØRE UTRYKNING I RUSHTRAFIKKEN.

I den andre episoden av vår nye webtv-serie ”110 – Livet som brannmann” er vi med Eriksen og resten av vaktlag D på utrykningsøvelse i rushtrafikken i Kristiansand.

— Dette er en tid av døgnet vi ikke ønsker ulykker og branner. Veinettet i Kristiansand er så dårlig at det er vanskelig å ta seg frem, selv over korte strekninger, sier Eriksen.

Mange utfordringer på E39

Når brannvesenet rykker ut, kjører Eriksen foran og ”brøyter” vei for den 10 meter lange, 2,5 meter brede og 17 tonn tunge brannbilen som kommer rett bak. Og for å illustrere hvor ille det virkelig kan være, går utrykningen til Hellemyr.

— Vestover møter vi på mange utfordringer. Den første er i Baneheitunnelen. Bilene kommer verken til høyre eller venstre. Den andre utfordringen er Vesterveibroen hvor to filer blir til en. Her blir det av og til bom stopp, sier Eriksen.

- Kan ikke hoppe med brannbilen

Den største utfordringen er likevel rett før avkjørselen til Hellemyr. Her snevres også veien inn, og på grunn av veiarbeid er det satt opp midtdelere.

— Folk tror vi kan hoppe over dem med brannbilene. Av og til er det så ille at vi rett og slett må slå av sirene, og i verste fall må vil tilkalle brannbilen fra Søgne, sier Eriksen.

Brannvesenet sliter med å komme frem på Vesterveibroa i rushtrafikken