ARENDAL: På grunn av bekymringsmeldingene har Bjørn Johan Øverbye bestemt seg for å avslutte samarbeidet med Sigurd Aartun midlertidig til en advokat har fått sett på de juridiske aspektene. Samtidig opplyser han at han nå har skaffet seg et mikroskop og vil kunne foreta en del analyser på kontoret.

Sammen med kona Tullen Wettergren, som han eier firmaet Arendal helsesenter med, tar han svært skeptisk i mot Fædrelandsvennen. Først ønsker han ikke å si noe om kritikken og påstandene fra Hege Kilander Høiberg og fylkeslegen. Men etter hvert åpner Øverbye seg og gir sin versjon.

Helt siden slutten av 70-tallet har Øverbye vært omstridt for å kombinere skolemedisin med alternative behandlingsmetoder. Han er lege, men har også benyttet seg av blant annet homeopati og akupunktur i sin virksomhet. Øverbye stiller seg uforstående til bekymringsmeldingen mot ham. Han føler seg mobbet av både sykehuset, fylkeslegen og fastleger innen skolemedisin.

— Sykehuset påstår at dere gir ut medisiner eller foretar behandling på bakgrunn av analyser som Sigurd Aartun (81) i firmaet Mikroforsk har utført. Er det korrekt?

— Nei, det er ikke korrekt. Det er slik at Aartun analyserer blod fordi vi ikke får gjort det noe annet sted. Når Aartun skriver en vurdering, skriver han hva han mener. For eksempel tar han tester for resistens mot sopp, og da oppgir han hvilken type antibiotika som dreper denne soppen, sier Øverbye og hevder at han foretar selvstendige avgjørelser på medisineringen basert på bildene han får.

Kritikken om bruk av antibiotika over lenger periode enn fire uker, besvarer han slik:

— Vi driver ikke med langvarig behandling. Det er feil. Ved kroniske infeksjoner fra borrelia, må en vurdere pasienten fra gang til gang, men jeg har en limit.

- Hvilken grense har du?

— Jeg må se det an ut fra analysen.