VENNESLA: Ved 10-tiden onsdag rykket politiet ut til Homstean i Øvrebø. Ifølge et øyenvitne skjøt to menn mot biler, personer og bygninger på jordet utenfor Joker-butikken.

— Jeg parkerte ved Joker for å kjøpe meg en kaffe. Da så jeg to menn som skjøt mot en kassebil på jordet. Mens jeg var på vei inn i butikken, skjøt de mot meg, sier vitnet.

Han løp inn i butikken og ba kvinnen i kassen ringe politiet.

— De skjøt mot biler, syklister og bygninger. En person gikk bort for å snakke med dem, men løp bort. Da skjøt de etter han også, forteller øyenvitnet.

Bevæpnet politi

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 10. To personer ble pågrepet 25 minutter senere.— Vi fikk melding om to personer som satt på et jorde og skjøt med et gevær. Bevæpnet politi ble sendt til stedet. De pågrep to personer klokken 10.25, opplyser operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt.

Mennene, som ble kjørt til arresten i Kristiansand, er 29 og 35 år.

Øyenvitnet forteller at han så en politipatrulje og en hundepatrulje komme til stedet. Da løp mennene.

PÅGRIPER: Her pågriper politiet en av gjerningspersonene. Foto: Tipser

— En av mennene løp inn og satte seg i bilen på jordet. Politiet siktet på han med våpen og ba han komme ut. Han gjorde det og la seg på bakken, sier han.

Luftgevær

Den andre personen løp ut i veien og ble tatt av patrulje nummer to til stedet.

— Det var en skummel situasjon. Det er jo ikke hver dag man blir skutt etter, sier vitnet.

Ifølge politiet skjøt mennene med et luftgevær.

— De skjøt blant annet mot egen bil som stod parkert på jordet. Det foreligger også opplysninger om at de skal ha skutt mot forbipasserende biler og bygninger på stedet. Dette undersøkes videre, opplyser operasjonsleder Kvitne.