KRISTIANSAND: — Jeg beklager at jeg viste fingeren. Det skulle jeg ikke ha gjort. Jeg kunne også ha spart meg for å kalle dem rauhål. Det er å gå ned på et nivå som jeg ikke ønsker å være på, sier Rune Andersen til Fædrelandsvennen.

Det var etter gårsdagens bystyremøte i Kristiansand at Andersen viste fingeren til politikerne gjennom kameraet til NRK. Han var da svært opprørt etter bystyrets vedtak om å bidra med 240.000 kroner til båtskyss. Det er ikke nok til å kunne ha et tilbud i helgene.

— På godt norsk var jeg skikkelig forbanna. Det jeg var vitne til i går var et absurd teater, sier Andersen.

Han beklager fingeren, men står fast ved kritikken. Sent i går kveld langet han ut mot politikernes opptreden under møtet på sin egen Facebook-side.

"Jeg har aldri før vært i bystyresalen. Bystyremedlemmene sitter med hver sin PC. Fra min tilskuerplass ser jeg at èn er på Facebook, èn ser på matoppskrifter, èn viser bilder til sidemannen og èn leser VG. Hva de øvrige holdt på med vet jeg ikke!", skrev Andersen.

Mer opptatt av Facebook

Til Fædrelandsvennen sier han at han er sjokkert.

— Det er ikke rart at det kommer merkelige vedtak når politikerne er mer opptatt av Facebook under behandlingen av en sak som har stor betydning for byens befolkning. Jeg trodde nesten ikke det jeg så. Jeg tenker at parodien i små glimt tangerer virkeligheten, sier Andersen.

Under bystyret onsdag kveld verserte det forskjellige summer for hva det vil koste å opprettholde et rutetilbud i ukedagene og i helgene.— De har ikke en gang satt seg inn i rutetilbudet vi har hatt. Tallene fra AKT blir ganget med 52 uker, men båten har aldri gått hele året. Den har gått sju måneder i året, sier Andersen.

Ny behandling

Han fikk støtte fra bystyrepolitiker Dag Vige (V), som hadde følgende kommentar til saken etter vedtaket:

— Den skulle nok ikke vært realitetsbehandlet på dette møtet. Verken politikere eller rådmannen visste hvor mye de forskjellige alternativene ville koste, sa Vige til Fædrelandsvennen.

Rådmann Tor Sommerseth åpnet også for en ny behandling.

— Hvis dere bringer frem nye, vesentlige opplysninger så kan saken bli behandlet på nytt, sa Sommerseth i samtale med øybeboerne.

- Ikke akseptable

Ordfører Arvid Grundekjøn (H) har følgende kommentar til Andersens utbrudd etter møtet:

— Uttalelsene han kom med er ikke særlig akseptable. Du er ganske langt inn i det injurierende. Vi bør alle pålegge oss en uttrykksform som er konstruktiv, sier Grundekjøn.

— Han kritiserer politikerne for å være mer opptatt av Facebook enn bystyrebehandlingen?

— Hvis det er tilfelle, så er det i så fall ikke riktig bruk av tid, sier Grundekjøn.

- Tenner et lys

— Under møtet oppsto det uklarheter om tallgrunnlaget. Etterpå ble det åpnet for ny behandling. Det virker noe uryddig?

— Jeg har fått en talloppstilling fra AKT. I møtet ble det sagt at den ikke var korrekt, så da må vi selvfølgelig kontrollere det, sier Grundekjøn.

Han mener saken har blitt skjevt fremstilt i media, ettersom Kristiansand kommune har påtatt seg en oppgave som den egentlig ikke har.

— Fylket er satt opp med midler til kollektivtrafikk. I dette tilfellet sier vi at kommunen ikke kan akseptere at tilbudet er så dårlig og at vi er villig til å bidra med noe. I stedet for å klage over mørket så tenner vi et lys, sier Grundekjøn.