LILLESAND: 8. april i fjor oppsøkte mannen en kvinne han var blitt litt kjent med, men hun ønsket ikke besøk. Han prøvde da først å ta seg inn i huset hennes gjennom et soveromsvindu, før han knuste et vindu i ytterdøra. Da inntrengeren omsider kom seg inn, hoppet han på kvinnen og rev til seg mobiltelefonen som hun prøvde å ringe etter hjelp med.

Mannen holdt henne holdt kvinnen hardt fast i armene, slengte henne over sofaen slik at hun falt i gulvet, holdt henne over munnen og tok tak rundt halsen hennes.

En gang klarte kvinnen å rive seg løs og løpe bort til døra, men ble innhentet og dratt tilbake. Da kuttet hun seg også på det knuste vindusglasset i døra.

Fanget i to timer

Fangenskapet og voldshandlingene pågikk i minst to timer, og opphørte først da kvinnens datter kom hjem.

Sammen fikk mor og datter rømt over til en nabo, som hjalp dem med å varsle politiet.

Inn til nabo

14. april i fjor våknet en kvinne som er nabo til den nå 45 år gamle mannen, av at han romsterte og bråkte utenfor huset hennes. Da hun åpnet ytterdøra, stormet mannen inn. Han grep tak i klærne hennes, og sa at de nå skulle opp på loftet. Kvinnen klarte å roe inntrengeren og serverte ham kaffe.

Da hun på et tidspunkt gikk bort til verandadøren, tok han på nytt tak i klærne hennes og dro henne tilbake.

Tok kvelertak

20. september oppsøkte mannen igjen sin kvinnelige nabo, og ba om kaffe. Da hun gikk inn på kjøkkenet, tok han tak rundt halsen hennes og dyttet henne slik at hun falt på ryggen.

Da hun prøvde å reise seg, grep han på nytt rundt halsen hennes. Hun klarte etter en stund å rømme over til en nabo og fikk ringt til politiet.

Fengsel og erstatning

45-åringen er i Kristiansand tingrett har dømt til ett års ubetinget og sju måneders betinget fengsel. Han må i tillegg til fengselsstraff betale de to kvinnene henholdsvis 20.000 og 40.000 kroner i oppreisningserstatning.

Retten fant det straffeskjerpende at kvinnene ble utsatt for vold og holdt til fange i sine egne hjem. Lillesandsmannen er straffedømt fire ganger tidligere, deriblant for vold.