KRISTIANSAND: Sameiet Vestre Torv har kjøpt lokalene etter Leopold Eiendom AS, som ble tvangssolgt da selskapet gikk konkurs januar.

— Vi venter nå på svar fra kommunen om vi kan utvide de eksiterende fellesarealene i kjelleren, fjerne lettveggen mellom, og bruke dette kjellerarealet til parkeringplasser, lager og søppelrom, sier Gisle Bø på vegne av Sameiet Vestre Torv.

Ønsket videre drift

— Vi prøvde å kjøpe lokalene tilbake for å få til videre drift. Så kjøpte sameiet det og jekka oss ut. Derfor har vi nå lagt inn årene, forteller Tor Erling Marthinsen som har vært styreleder i både eiendomsselskapet og driftsselskapet Leopold.

— Sameiet ville ha oss ut på grunn av lyd og bråk. Vi har holdt til der i 25 år. For oss er dette litt trist, sier Marthinsen

Ti år i nedoverbakke

Karaokebaren og musikkpuben stengte dørene etter 25 års drift 1. september i fjor.

I 2004 omsatte Leopold for 8,5 millioner og 7,1 millioner i 2007. Så sank omsetningen jevnt til 3,1 millioner i 2011. (Les mer under bildet)

Flere ganger har Leopold vært trukket fram i politiloggen i forbindelse med bråk. Foto: Jon Danielsen

Perioden 2008 til 2011 ga et samlet underskudd på 2,5 millioner kroner og selskapets bokførte egenkapital var per utgangen av 2011 negativ med 204.000 kroner.— 2011 gikk i og for seg greit. Men så ble det tungt igjen i 2012, sier Tor Erling Marthinsen.

— Men vi må egentlig ti år tilbake i tid for å finne noen år med skikkelig gode resultater, legger han til.

Liten konkurs

Mannen som skal bestyre boets siste reis er advokat Thor-Erik Andersen. Første skiftesamling holdes i Kristiansand tingrett 7. august.

— Det er en liten konkurs, sier Marthinsen.

— Alle offentlige avgifter er betalt. Det er ikke store beløp vi snakker om, sier han.

Ikke stor butikk

Da Leopold-lokalene ble lagt ut på tvangssal, organiserte Sameiet Vestre Torv et eget selskap med ett formål: Kjøpe lokalene som har huset Leopold.

— De ble lagt ut for rundt 3,5 millioner. Vi fikk kjøpt dem for cirka 2,7 millioner, forteller Gisle Bø i Sameiet Vestre Torv.

— Virksomhet bidro til forsøpling. Det har vært støyproblematikk, søppel og lukt. I tillegg har det vært veldig avvikende driftstider som har vært uhensiktsmessig, sier han.

Gnisninger

— Så dere ville ha dem ut?

— At de ikke finnes lenger er ikke vår skyld. De klarte ikke å drive stedet slik at de kunne overholde forpliktelsene sine, sier Bø.

— Men det var gnisninger mellom sameiet og Leopold?

— Nja. Det er lenge siden det var voldsomme gnisninger. Egentlig vil jeg si at det ikke har vært gnisninger de siste årene, sier Gisle Bø.

— Får dere god butikk av en parkeringskjeller?

— Nei, vi gjør ikke det. Det er et veldig enkelt regnestykke, og dette er ikke økonomisk motivert. Men det vil gå rundt. Men sameiet bli bedre. Vi kan få til bedre løsninger, plass til flere søppeldunker for kildesortere, vi kan tilby noe lager- og arkivplass. I tillegg kan beboere og noen av legene her få leie parkeringsplass, sier Gisle Bø.

Forsøpling

— Men du sier Leopold har forsøplet?

— Det blir som på en campingplass. Hvis en guttegjeng på heisatur setter opp telt ved siden av en familie som griller og koser seg; det passer ikke sammen, sier Gisle Bø.

— Hva husker du best fra 25 år med Leopold, hva forbinder du med stedet?

— He-he. Det var en pub. Jeg har aldri vært der selv før vi kjøpte det, sier Bø.