RESEPSJONEN: Rustne metallplater er temaet i resepsjonen. Interiørarkitektene har hentet inspirasjon fra skipsskrog og containere. "Menneskets møte med havet" er et tema som preger hotellet. Foto: Torstein Øen
SONE FOR AVSLAPNING: Her kan hotellgjestene slappa av i sofaer og i mer private avlukk bakerst i rommet. Foto: Torstein Øen
KLART FOR FROKOSTGJESTER: Her blir det sitteplasser for 150 hotellgjester, som kan hente seg lunsj og frokost fra buffetområdet. Foto: Torstein Øen
BUFFET: Hotelldirektør Håvard Solum viser fram buffet-området. Foto: Torstein Øen
KOPPER OG KAR: Hotellgjestene skal spise frokost på dette... Foto: Torstein Øen
UTSIKT: Morten Hammer (til venstre) og Håvard Solum viser fram et av rommene, som har utsikt mot Bystranda Christiansholm småbåthavn. Foto: Torstein Øen
KØYESENG I VEGGEN: På mange av rommene på hotellet, er det innfelt senger i veggene. Dermed kan disse rommene omgjøres til familierom. Foto: Torstein Øen
MINGLEPLASS: Morten Hammer (til venstre) og Håvard Solum slapper av hotellets mingleplass på "taket" av hotellet. Her kan blant annet konferansegjestene slappe av mellom øktene. Foto: Torstein Øen
UTEOMRÅDE: Det anlegges et større uteområde i tilknytning til Scandic Kristiansand Bystranda. 20. juni åpnes hotellet offisielt. Da arrangeres det åpningsfestival på uteområdet. Foto: Torstein Øen
KONFERANSEROM: Her er et av konferanserommene som blant annet skal huse forretningsfolk. Foto: Torstein Øen

Slik blir hotellet: Se bildeserie øverst i artikkelen!

KRISTIANSAND: — Av Scandic sine 20 hoteller i Norge, så vil jeg påstå at dette blir det flotteste når det gjelder både beliggenhet og design, sier Morten Hammer, direktør for nye prosjekter i Scandic.

— Det må da være det flotteste Scandic-hotellet i Nord-Europa. Se bare på den utsikten, skyter hotelldirektør Håvard Solum inn.

Se bildeserie øverst i saken!

Landsdelens største

De to har fulgt byggingen av Scandic Kristiansand Bystranda tett. Hotellet, som har seks etasjer og parkeringskjeller, er Sørlandets største med 229 rom og 814 senger. Det ligger vegg i vegg med Aquarama og har utsikt utover Bystranda og Christiansholm småbåthavn.

— Det er ikke mange hoteller som har så kort vei til sandstrand, badeland og spa-anlegg, påpeker Hammer, som også nevner Markens og Kilden som viktige attraksjoner i nærområdet.

Hammer og Solum viser oss rundt i hotellet som har en prislapp på 300 millioner kroner. Hotellet eies av byggherrene BRG og Kruse Smith. Scandic har tegnet en leieavtale på 20 år med eierne.

Tøff konkurranse

Konkurransen blant hotellene i Kristiansand regnes som tøff.

— Men potensialet for Kristiansand som kurs- og konferanseby er ikke tatt ut, mener Morten Hammer.

Farger fra konteinerhavna

Sluttspurten før åpningen 5. juni er i gang. Fasaden av hotellet har vært ferdig en stund. Nå begynner også innholdet å komme på plass. Svenske Interiørarkitekter har utformet innsiden av hotellet tematisk. Hovedtemaet er "Menneskets møte med havet". Fargene er inspirert av blant annet storm, dis og morgentåke.

Resepsjonen er omgitt av rustne stålplaster som symboliserer skipsskrog og konteinere. De ulike etasjene har fargepaletter inspirert avkonteiner.

— Interiørarkitektene har faktisk vært i havna i Kristiansand og hentet inn farger fra konteinerne der, forteller Solum.

I rute

Ifølge hotelldirektøren er alt i rute før åpningen:

— Jeg gleder meg aller mest til å møte hotellgjestene. Det å møte fornøyde gjester, det er noe av den største gleden med å jobbe på hotell.

Ifølge Solum vil 90 prosent av gjestene være forretningsfolk med tilknytning til de oljerelaterte selskapene i byen, mens 10 prosent vil være familier.

Rommene i hotellet er i utgangspunktet store dobbelt og enkeltrom. Med enkle grep kan mange av rommene gjøres om til familierom med køyeseng. Ekstrasengene er godt skjulte når de ikke er i bruk. De er innfelt i veggen.

Opplæring i to måneder

Håvard Solum er også hotelldirektør for Scandic sitt hotell i Markens gate. Scandic avvikler driften av dette hotellet, til fordel for hotellet på Bystranda. 1. januar 2014 overtar nye eiere hotellet i Markens gate. De 25 ansatte er blitt tilbudt jobb på Scandic Kristiansand Bystranda, der det totalt skal jobbe rundt 50 ansatte.

— De ansatte har nå fått opplæring gjennom to måneder. De har vært på Scandic sine hoteller i Oslo for blant annet å øve seg på å tilberede frokost og bli kjent med hotellkjedens ulike menyer, forteller Solum, som opplyser om at menyene vil være preget av lokale råvarer.

Legger vekt på miljø

Scandic satser på et svanemerket miljøhotell på Bystranda.

— Svanemerket har verdens strengeste krav til blant annet strømforbruk, søppelsortering, bruk av kjemiske stoffer og bruken av naturmaterialer, sier hotelldirektøren.

Hotellet åpner for gjestene 5. juni. 20 juni åpner hotellet offisielt med egen åpningsfestival. Da blir det artister og show på hotellets utearealer.

Slik blir hotellet: Se bildeserie øverst i artikkelen!