TVEDESTRAND: Det var i mai og juni i år at det 30 år gamle kvinnelige postbudet ifølge tiltalen stjal og åpnet flere brev og pakker i Tvedestrand. Postbudet står blant annet tiltalt for å ha å ha stjålet et brev med to karameller i forbindelse med at hun skulle levere post og tømme innsamlingspostkasser. Hun skal også ha tilegnet seg en pakke med flere par solbriller samt en forsendelse til en gullsmed som inneholdt en klokke.

Flere forsøk

Pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Posten Norge. Foto: Nils Midtbøen

30-åringen skal også ha åpnet flere postforsendelser i den hensikt å finne noe å stjele.– Vi kan ikke kommentere saken da det er en personalsak, men kan vel si så mye som at den tiltalte ikke var i et fast ansettelsesforhold da forholdene ble avdekket. Hun arbeider heller ikke lenger i Posten, sier pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud.

Sjelden

Ifølge pressesjefen i Posten Norge er det ytterst sjeldent at noe slikt skjer, men at det selvsagt er svært beklagelig når det blir avdekket at det er en utro tjener.

– Generelt mener vi at postgang kan betraktes som sikkert. Folk må imidlertid ikke sende kontanter i brev eller pakker, og gjenstander av en viss verdi må gå som verdipost, sier Hilde Ebeltoft-Skaugrud.